Лінкольн Чейфі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Лінкольн Чафі)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лінкольн Чейфі
англ. Lincoln Chafee
Ім'я при народженні англ. Lincoln Davenport Chafee
Народився 26 березня 1953(1953-03-26)[1][2] (71 рік)
Провіденс, США
Країна  США
Місце проживання Род-Айленд
Діяльність політик
Alma mater Браунський університет (1975)[1], Університет штату Монтана, Академія Філліпса і Providence Country Day Schoold
Науковий ступінь бакалавр мистецтв
Знання мов англійська
Заклад Браунський університет
Членство J Street
Посада Губернатор Род-Айлендаd[1], член міської ради[1], мер міста[1], сенатор США[d][3], сенатор США[d][3], сенатор США[d][3] і сенатор США[d][3]
Попередник Дональд Карч'єрі
Партія Демократична партія США (2019)
Батько Джон Чейфі
Мати Virginia Chafeed
У шлюбі з Stephanie Chafeed
IMDb ID 1000570
Сайт chafee2016.com

Лінкольн Девенпорт Чейфі (англ. Lincoln Davenport Chafee; нар. 26 березня 1953(19530326), Провіденс, Род-Айленд) — американський незалежний політик, який раніше представляв Республіканську партію. 74-й губернатор штату Род-Айленд (20112015).

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки, освіта та кар'єра[ред. | ред. код]

Лінкольн Чейфі народився у Провіденсі, штат Род-Айленд, в сім'ї Вірджинії (уродженої Коутс) і Джона Чейфі. Він навчався в середній школі в Уоріку, приватної денній школі округу Провіденс та Академії Філліпса. У 1975 році отримав ступінь бакалавра мистецтв з антикознавства у Браунівському університеті, де був капітаном команди з боротьби. Потім Чейфі навчався в школі їзди верхи при Університеті штату Монтана у Бозмені. Протягом наступних семи років він працював ковалем на іподромах у США і Канаді.

Прапрадід Чейфі, Генрі Ліппітт, був 33-м губернатором штату Род-Айленд у 18751877 роках. Предки Чейфі були одними з перших поселенців Гінгема, штат Массачусетс, перш ніж переїхали на південь до Род-Айленду.

Політична кар'єра[ред. | ред. код]

Чейфі почав свою політичну кар'єру у 1985 році делегатом конституційного конвенту Род-Айленда. Рік по тому він був обраний до міської ради Воріка, де служив до свого обрання на посаду мера Воріка у 1992 році. Цю посаду Чейф займав аж до свого призначення до Сенату США у 1999 році.

Після того, як його батько-сенатор заявив, що не буде домагатися свого переобрання у 2000 році, Лінкольн Чейфі оголосив про свій намір балотуватися до Сенату США. Коли Джон Чейфі раптово помер у жовтні 1999 року, губернатор Лінкольн Алмонд призначив молодшого Чейфі на його місце.

У 2000 році Чейфі був обраний до Сенату США на повний шестирічний термін. На виборах він переміг кандидата від Демократичної партії Роберта Вейганда, набравши 57 % голосів проти 41 % у суперника. На виборах 2006 року Чейфі зазнав поразки від демократа Шелдона Вайтгауса. Вайтгаус набрав 54 % голосів, а Чейфі — 46 %.

Влітку 2007 року Чейфі офіційно вийшов з Республіканської партії. Він сказав, що зробив це через посилення консерватизму в партії, і, зокрема, через скорочення витрат на програми допомоги людям із середнім і низьким рівнем доходів, таких як гранти Пелла і «Гед старт».

У 2008 році Чейфі став членом консультативної ради JStreet, лобістської організації, метою якої є підтримка Ізраїлю та мирне врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту.

4 січня 2010 Чейфі офіційно оголосив про свій намір балотуватися на посаду губернатора штату Род-Айленд як незалежний кандидат. 2 листопада 2010 Чейфі переміг на губернаторських виборах шістьох суперників, набравши 36,1 % голосів.

Політичні позиції[ред. | ред. код]

Чейфі виступає проти заборони абортів, проти смертної кари і чартерних шкіл. Він показав деяку готовність відійти від політики суворої боротьби з наркотиками на користь більш м'якого підходу. Чейфі підтримує федеральне фінансування досліджень ембріональних стовбурових клітин. Він був одним з небагатьох республіканців, які голосували проти дозволу буріння нафтових свердловин в Арктичному національному заповіднику. Чейфі був єдиним сенатором-республіканцем, який висловилися на підтримку одностатевих шлюбів. Він також був єдиним республіканцем в Сенаті, який проголосував проти дозволу використання сили в Іраку. 22 червня 2006 він був єдиним республіканцем, який проголосував за поправку Левіна про графік виведення американських військ з Іраку.

Чейфі виступає проти ліквідації федерального податку на нерухомість. Він також проголосував проти обох, 2001 і 2003 років, федеральних законів про скорочення податків. Чейфі виступає за збільшення федерального фінансування охорони здоров'я та підтримує збільшення федерального мінімуму заробітної плати. Він також підтримує контроль за вогнепальною зброєю.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Чейфі і його дружина Стефані мають трьох дітей: Луїзу, Калеба і Теа.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]