Літній одяг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Літній одяг
англ. Summer Wear
Жанр науково-фантастичне оповідання
Форма оповідання
Автор Лайон Спрег де Кемп
Мова англійська
Опубліковано 1950
Країна  США

«Літній одяг» (англ. Summer Wear) — науково-фантастичне оповідання Лайона Спрег де Кемпа, вперше опубліковане журналом «Startling Stories » в травні 1950 року. Належить до серії «Міжпланетні подорожі» (порт. Viagens Interplanetarias), перше з підсерії про планету Осіріс. Оповідання було перекладено португальською, голландською, італійською та німецькою мовами.[1]

Сюжет[ред. | ред. код]

Земляни Като Чепмен і Селія Зорн, відповідно комівояжер і модель, представники голлівудської фірми модного літнього одягу Грінфарб, відправляються на корабелі Viagens до планети Осіріс. Вони сподіваються створити ринок для продукції Грінфарба серед рептилій-осіріан, які замість одягу використовують татуювання. На кораблі вони виявляють пару своїх конкурентів з французького модного будинку. В результаті нечесних дій проти конкурентів, вони втрачають свої зразки, але заволодівають зразками конкурентів. На Осірісі вони укладаюсь вигідні угоди і повертаються на тому ж кораблі на Землю. Під час подорожі вони миряться зі своїми невдачливими конкурентами і утворюють 2 подружні пари.

На Землі їх чекає сюрприз: фарба для тіла осіріан стала модною за час їхньої майже дводесятилітньої відсутності, а їх роботодавці збанкрутували!

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Title: Summer Wear. www.isfdb.org. Процитовано 31 травня 2023.