Магдолна Ружа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Магді Ружа)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Магді Ружа
Rúzsa Magdolna
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 28 листопада 1985(1985-11-28) (38 років)
Місце народження Вербас, САК Воєводина, СР Сербія, СФРЮ
Роки активності 2005-
Громадянство Угорщина Угорщина
Професії співачка, музикантка
Інструменти вокал[d]
Жанри поп
Лейбл CLS Records, Magneoton
/rmfc.hu/
CMNS: Файли у Вікісховищі

Магді Ружа (серб. Магдолна Ружа, угор. Rúzsa Magdolna, або скорочено Rúzsa Magdi; нар. 28 листопада 1985, Вербас, Воєводина, Югославія) — угорська співачка, виграла звання мегазірки угорської версії програми «Pop Idol» в 2006 році.

Як переможець у категорії «Новачок року» в проєкті Fonogram Hungarian Music Awards 2007, Магді Ружа представляла Угорщину на змаганні Євробачення-2007 в Гельсінкі, Фінляндія (пісня Unsubstantial Blues). Магді посіла дев'яте місце зі 128 очками.

Часто виконує пісні своєї улюбленої співачки, Дженіс Джоплін.

Біографія[ред. | ред. код]

Ружа навчалася у місті Суботиці на акушерську медсестру. Стала відомою у 2005 році, після перемоги в третьому сезоні шоу Megasztár (Мегастар) в Угорщині.

Після перемоги на конкурсі, альбом Ружі, зокрема, з піснями фіналу шоу, став тричі платиновим. Було продано близько 80 000 примірників. Перший персональний альбом Ördögi Angyal вийшов на її день народження (28 листопада 2006 року), продано 36000 копій. Обидві платівки стали найуспішнішими продажами того року в Угорщині.

Як переможець у категорії «Новачок року» в проєкті Fonogram Hungarian Music Awards 2007, вона представляла Угорщину на змаганні Євробачення-2007. Мовою пісні було обрано англійську, адже так її сенс міг зрозуміти кожен. За текст пісні здобула композиторську нагороду Конкурсу. Посіла дев'яте місце зі 128 очками.

Дискографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Попередник:
Nox (музичний гурт)
Представниця Угорщини
на Пісенному конкурсі Євробачення
з піснею «Unsubstantial Blues»

2007
Наступник:
Чезі