Майло Янопулос

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Майло Янопулос
англ. Milo Hanrahan
Псевдо Milo Andreas Wagner[1]
Народився 18 жовтня 1984(1984-10-18) (39 років)
Кент, Англія, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність письменник, поет, автобіограф, журналіст, блогер
Галузь журналістика[1], блог[1], творче та професійне письмоd[1], політика[1] і засіб масової інформації[1]
Alma mater Wolfson Colleged, Манчестерський університет і Simon Langton Grammar School for Boysd
Знання мов англійська[1]
Заклад Breitbart News
Роки активності 2007 — тепер. час
Напрямок Рух екс-геїв
Конфесія католицька церква
IMDb ID 4345922
Сайт milo.net

Майло Янопулос (при нар. Майло Ганраган; криптонім — Майло Андреас Ваґнер; англ. Milo Yiannopoulos, нар. 18 жовтня 1984[2]) — британський полемік, політичний коментатор, громадський оратор і письменник. У минулому — головний редактор видання «Breitbart News». Називає себе «культурним лібертаріанцем». Майло є критиком ісламу, атеїзму, фемінізму, соціальної справедливості, політичної коректності й інших рухів.

Народився та виріс у Кенті. Після велету з Граматичної школи Саймона Ленґтона для хлопців навчався в Університеті Манчестера та Коледжі Вулфсона (Кембридж), однак ні один із них не закінчив. Відтак почав працювати в галузі технологічної журналістики для «The Telegraph», після чого в 2011—2011 роках працював у мережевому журналі «The Kernel», який теж був присвячений технологічній журналістиці. Був одним із перших журналістів, які висвітлювали Ґеймерґейтський скандал.

У 2015 почав працювати в «Breitbart», притягуючи увагу до своїх поглядів та зв'язку компанії із альтернативними правими. Після переїзду до Сполучених Штатів став відкритим прибічником президентської кампанії Дональда Трампа в 2016 році. У липні 2016 року був назавжди заблокований у Твіттері за те, що компанія назвала «підбурюванням або участю в цілеспрямованій нарузі або цькуванні інших», посилаючись на надхненну Янопулосом кампанію расистського цькування супроти афро-американської акторки Леслі Джонс, у якій, втім, той не брав участі.

Біографія[ред. | ред. код]

Виріс в невеликому місті у графстві Кент на півдні Англії. Матір — британка, батько — грек[3]. Майло сповідує католицтво[4][5]. Відкритий гей.

Вступив до Манчестерського університету, але кинув і не закінчив його. Також, проходив навчання у коледжі Вулфсона, Кембрідж, де вивчав англійську літературу протягом двох років, поки знову не кинув.

Протест Майло в Берклі[ред. | ред. код]

В 2016—2017 роках Майло проводив тур вищими навчальними закладами США. Під час своїх виступів він підіймав теми, що стосувались засилля цензури і політкоректності, кризи здорового глузду і свободи слова в сучасному суспільстві, критикував постулати фемінізму, ісламізму та інших авторитарних течій. В Університеті Берклі, який є одним з напрестижніших ЗВО штату Каліфорнія, під час лекції Майло сталося протистояння між його сторонниками та протестуючими. Протестуючі, намагаючись зірвати виступ Майло, атакували поліцію, побудували барикади та підпалили кампус. В Університеті оголосили надзвичайний стан. Майло та його люди були вимушені евакуюватись. Республіканський клуб Університету, який виступав спонсором заходу, заявив: «Свобода слова мертва». Після його випадку, зустрічі Майло зі студентами в інших навчальних закладах були відмінені «в цілях безпеки»[6].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж Czech National Authority Database
  2. Incorporation documents — Sentinel Media Ltd at Companies House (page 2)
  3. Ng, David (29 жовтня 2015). Gamergate advocate Milo Yiannopoulos blames feminists for SXSW debacle. Los Angeles Times. Архів оригіналу за 30 травня 2016. Процитовано 6 листопада 2015.
  4. Stein, Joel (15 вересня 2016). Milo Yiannopoulos Is the Pretty, Mostruous Face of the Alt-Right. Bloomberg. Архів оригіналу за 21 лютого 2017. Процитовано 16 вересня 2016.
  5. Kirchick, James (1 червня 2016). The Sad Story of Milo Yiannopoulos: the Trump Troll With Daddy Issues. Tablet Magazine. Архів оригіналу за 7 січня 2020. Процитовано 9 квітня 2018.
  6. Взрыв бешенства в университете Беркли: студенты жгут кампус - Новости России. MIGnews.ru - Новости России. Архів оригіналу за 9 квітня 2018. Процитовано 9 квітня 2018.