Маленькі повстанці

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Маленькі повстанці
англ. The Little Movement
Жанр фентезі
Форма оповідання
Автор Філіп К. Дік
Мова англійська
Опубліковано листопад 1952 р.
Видавництво «Fantasy House»
(«Mercury Press»)
Опубліковано українською 2019 р. («Видавництво Жупанського»)
Переклад Віталій Корсун (2019)


«Маленькі повстанці» (англ. The Little Movement) — фентезійне оповідання американського письменника Філіпа К. Діка. Вперше вийшло у листопаді 1952 року у дочірній компанії видавництва «Mercury Press» — «Fantasy House» у журналі «Fantasy & Science Fiction». Увійшло до першого тому «Зібраної короткої прози Філіпа К. Діка» 1987 року.

Вперше українською мовою оповідання вийшло у «Видавництві Жупанського» 2019 року у першому томі «Повного зібрання короткої прози» Філіпа К. Діка у перекладі Віталія Корсуна.

Сюжет[ред. | ред. код]

В центрі сюжету — група іграшок, яка планує захопити світ, але має проблеми з дорослими, тому єдина їхня надія — діти. В оповіданні йдеться про Боббі, маленького хлопчика, якому батько купує заводного іграшкового солдатика на ймення Мілорд. Мілорд доручає Боббі піти у «Світ іграшок Дона» і забрати пакунок з іграшками — два танки, кулемет і запасні частини. Проте, інші іграшки хлопчика — набивні ведмедик Теддо та кролик Бонзо, а також ґумове поросятко Фред псують план Мілорда. Згодом з'ясовується, що вони раніше вже знищили іграшкового солдатика такого, як Мілорд.

Видання українською мовою[ред. | ред. код]

  • Дік, Філіп. К. Повне зібрання короткої прози. Том 1 / Пер. з англ.: Віталій Корсун, Ігор Гарнік, Єгор Поляков; передмова: Віталій Корсун; післямова: Ната Гриценко. — Київ: Видавництво Жупанського, 2019. — (Ad Astra) — 600 с. ISBN 978-617-7585-07-6
    • Маленькі повстанці (з 26 с. по 34 с.; переклав Віталій Корсун)

Посилання[ред. | ред. код]