Мозок (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мозок
Brain
Жанр медичний трилер
Форма роман
Автор Робін Кук
Мова англійська
Опубліковано 1980
Країна  США
Видавництво Putnam
Попередній твір «Сфінкс»
Наступний твір «Лихоманка»
ISBN-13: 978-0-451-15797-3
ISBN-10: 0-451-15797-4

«Мозок» (англ. Brain) — медичний науково-фантастичний трилер американського письменника Робіна Кука, надрукований 1991 року. У ній описується, як комп'ютери майбутнього покоління працюватимуть з'єднаними з людським мозком.

Сюжет[ред. | ред. код]

Історія починається з дівчини Кетрін Коллінз, яка йде до приватної клініки за результатами гінекологічного мазку, але ці люди уводять її в стан наркозу та викрадають для секретного військового проекту. Її поміщають у ємність з рідиною, а мозок під'єднують до комп'ютера. Те ж саме відбувається й з іншими пацієнтами.

Головний герой, доктор Мартін Філіпс, лікар нейрорадіології в медичному центрі Нью-Йорка, бере участь у створенні самодіагностичного рентгенівського апарату разом з Вільямом Майклзом, який є дослідником, що закінчив Массачусетський технологічний інститут, а також керівником відділу штучного інтелекту. Подруга й колега доктора Філіпса, доктор Деніз Сенгер (28 років) також перебуває у цій самій лікарні. Філіпс і Сенгер знаходять у лікарні таємну змову з метою викрадення мозку пацієнтів без їх згоди. Вони розкривають подробиці і виявляють, що хоча вони підозрювали Маннергейма, «примадонну» нейрохірургії, справжнім лиходієм є тихий дослідник штучного інтелекту Майклз та його військові покровителі. Доктор Філліпс здіймає галас і просить політичного притулку у Швеції.

Посилання[ред. | ред. код]