Міхаель Ейтан

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міхаель Ейтан
Народився 6 березня 1944(1944-03-06)[1] (80 років)
Тель-Авів-Яфо, Ізраїль[1]
Країна  Ізраїль
Діяльність політик, міністр
Alma mater Тель-Авівський університет
Знання мов англійська[1] і іврит
Членство ПАРЄ (23 січня 2006) і ПАРЄ (27 квітня 2009)
Посада депутат Кнесету[d][1], Observer of the Parliamentary Assembly of the Council of Europed[2] і представник Парламентської Асамблеї Ради Європи[2]
Партія Лікуд
Сайт miki.org.il

Міхаель Ейтан (івр. מיכאל איתן‎, уродж.. Міхаель Ейтан Гіршпрунґ; нар. 3 червня 1944, Тель-Авів) — ізраїльський політик, член Кнесету від партії Лікуд. 11-й міністр науки і технології в період з 9 липня 1997 року до 13 липня 1998 року. Міністр, відповідальний за поліпшення роботи державного сектора (з 2009) у другому уряді Нетаньягу.

Біографія[ред. | ред. код]

Міхаель Ейтан Гіршпрунґ народився в Тель-Авіві, в родині промисловця Меїра Бен-Цві Гіршпрунґа і його дружини Естер Гіршпрунґ, які репатріювалися в Палестину з Польщі. Пізніше він змінив прізвище на Ейтан, що початково було його другим ім'ям. Освіту здобув на юридичному факультеті Тель-Авівського університету. Пройшов службу в Армії оборони Ізраїлю, де дослужився до звання старшого сержанта і посади старшини піхотного батальйону. Ейтан був головою молодіжного руху «Херут», пізніше входив до Центрального Комітету партії «Херут» і став головою її відділення в місті Рамат-Ган. Був одним із засновників поселення Кохав-Яїр, де і жив багато років.

У 1984 році Міхаель Ейтан вперше був обраний до Кнесету від партії «Лікуд».

У Кнесеті 11-го скликання був членом комісії з освіти та культури, комісії у справах другого управління радіо і телемовлення, а також комісії кнесету. У Кнесеті 12-го скликання Міхаель Ейтан входив в комісії кнесету і у фінансовій комісії. Також працював в комісії з питань державного контролю. У цей період Ейтан виступав з ініціативою парламентського лобі на захист Країни Ізраїлю («Хазіт Ерец-Ісраель») і виступав за будівництво нових єврейських поселень в Юдеї, Самарії та секторі Гази.

Примітки[ред. | ред. код]