Міхаель Тімм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міхаель Тімм
Загальна інформація
ГромадянствоНімеччина Німеччина
Народився16 листопада 1962(19621116)
Гагенов
Вагова категоріяперша середня
ТренерФріц Здунек
Спортивні медалі
Представник  НДР
Бокс
Чемпіонат Європи з боксу
Золото Будапешт 1985 до 71 кг

Міхаель Тімм (нім. Michael Timm; 13 листопада 1962, Гагенов ) — німецький боксер середніх вагових категорій, виступав за збірну Німеччини і першій половині 1980-х років. Чемпіон Європи, триразовий чемпіон національної першості, бронзовий призер командного Кубку світу, переможець міжнародних турнірів. також відомий як успішний тренер, готував багатьох чемпіонів світу професійного боксу.

Біографія

[ред. | ред. код]

Міхаель Тімм народився 13 листопада 1962 року в місті Гаґен , федеральна земля Макленбург-Передня Померанія. Активно займатися боксом почав у ранньому дитинстві, пізніше тренувався під керівництвом відомого спеціаліста Фріца Здунека. Першого серйозного успіху на ринзі він досягнув у 1979 році, коли в напівсередній вазі виграв юніорські змагання Німеччини. Через рік повторив це досягнення, а ще через рік був першим вже на дорослому чемпіонаті країни. В 1982 році вдруге завоював титул чемпіона Німецької демократичної республіки, 1983 року зайняв перше місце втретє — вже в першій середній ваговій категорії. Пізніше брав участь в багатьох міжнародних турнірах, часто був у числі призерів і переможців. Найбільш успішним в кар'єрі Тімма був 1985 рік, він виграв першість Європи в Будапешті і бронзу на командному Кубкові світу в Сеулі.

Чемпіонат Європи 1985

[ред. | ред. код]
  • В 1/8 фіналу переміг Кірана Джойса (Ірландія) — 5-0
  • У чвертьфіналі переміг Данута Лугігана (Румунія) — 5-0
  • У півфіналі переміг Шандора Хранека (Угорщина) — 5-0
  • У фіналі переміг Бабкена Саградяна (СРСР) — 5-0

На Кубку світу 1985 програв у півфіналі Пак Сі Хун (Південна Корея).

Незабаром після того він залишив національну збірну, завершивши тим самим кар'єру боксера.

Починаючи з 1986 року Тімм працював тренером з боксу в спортивному клубі «Шверн» і очолював юніорську збірну з боксу. Після об'єднання Німеччини з 1991 року займав посаду головного тренера Мекленбурга і Передньої Померинії. В період 1997-2012 був у складі промоутерської компанії Universum Box-Promotion, в тому числі два роки був у них головним тренером, змінивши на цьому посту найдосвічченішого Здунека. Як тренер Міхаель Тімм різний час працював з такими відомими боксерами як Юрген Бремер, Сергій Дзинзирук, Андрій Котельник, Володимир Сидоренко, Фелікс Штурм, Руслан Чагаєв, Томас Ульріх, Хуан Карлос Гомес, Берт Шенк, Рахім Чакхієв[1].

На даний момент Тімм працює в Німецькій асоціації з боксу, займається відбором і підготовкою спортсменів олімпійського боксу. Проживає в Шверіні, одружений, має дві дочки.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Инна Лагун. (12 червня 2012). Шеф-тренер Михаэль Тимм намерен покинуть Universum (англ.). allboxing.ru. Архів оригіналу за 6 червня 2013. Процитовано 5 червня 2013.

Посилання

[ред. | ред. код]