Навчальний центр гірської підготовки імені М.Мансура

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Навчальний центр гірської підготовки імені М.Мансура
Mountain Warfare Training Camp Michael Monsoor
Урочиста церемонія відкриття навчального центру гірської підготовки. 2006
На службі 1986 — по т.ч.
Країна США США
Належність Міністерство військово-морських сил США
Вид Військово-морські сили США ВМС США
Тип військовий полігон
Роль навчально-тренувальний полігон підготовки підрозділів до ведення воєнних дій у гірських умовах
У складі Центр підготовки сил спеціальних операцій ВМС
Гарнізон/Штаб Коронадо, Сан-Дієго, Каліфорнія

Медіафайли на Вікісховищі

Навчальний центр гірської підготовки ВМС США імені М. Мансура (англ. Mountain Warfare Training Camp Michael Monsoor) — військовий навчальний полігон, розташований за 50 миль на схід від Сан-Дієго, поблизу міста Кампо. На території площею 1063 акрів розташовані стрільбище, адміністративна будівля і казарми для особового складу. Військово-морські сили експлуатують полігон площею понад 1300 акрів з початку 1960-х років і прагнуть виділити для нього ще 4486 акрів з власності Федерального бюро землеустрою. Навчальний центр гірської підготовки багато років слугував станцією супутникового стеження, доки сучасні технології не зробили гігантські антени для стеження застарілими. Після закриття станції в 1986 році об'єкт переобладнали під навчальний центр для спеціалізованої підготовки підрозділів ВМС США веденню воєнних дій у гірських умовах.

У 1998 році військово-морська база Коронадо[Прим. 1] дала дозвіл Спільноті спеціальних операцій на використання полігону для тренувань з ведення бойових дій у горах. Цей полігон є надзвичайно важливим через його унікальні фізичні характеристики, подібні до багатьох інших країн. Його безпосередня близькість до більшості військових баз в окрузі Сан-Дієго дозволяє проводити максимальну кількість тренувань з обмеженими витратами часу і коштів на переміщення підрозділів, що навчаються. Вільна територія навколо ЛаПости робить її ідеальним місцем для проведення спеціальної розвідувальної підготовки, навчання роботи з картою і компасом та інших спеціалізованих тренувань з ведення спеціальних бойових дій. Навчально-тренувальний центр гірської війни імені Майкла Мансура, як і острів Сан-Клементе, є одним з небагатьох місць, які дозволяють спецпідрозділам тренуватися в реальному середовищі з обмеженими проблемами забезпечення.

Центр носить ім'я загиблого в бою в Іраку петті-офіцера II класу сил спеціальних операцій ВМС США, кавалера Медалі Пошани (посмертно) Майкла Мансура.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Виноски
  1. військово-морська база Коронадо складається з 8 інсталяцій: Норд-Айленд, Коронадо, Імперіал-Біч, Сан-Клементе, Сілвер-Стренд, Навчальний центр гірської підготовки імені М.Мансура, Центр виживання ВМС США, Кемп-Морена
Джерела

Посилання[ред. | ред. код]