Nufarm

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Nufarm
англ. NUFARM LIMITED[1]
Тип бізнес
підприємство і публічна компанія[1]
Форма власності public company limited by sharesd
Галузь хімічна промисловість
Засновано 1953
Штаб-квартира Мельбурн
Співробітники 3485 осіб
nufarm.com

Нуфарм - австралійська сільськогосподарська хімічна компанія зі штаб-квартирою в Мельбурні, Австралія. Створена в 1956 році, компанія була заснована Максом Фремдером. Він має більше 2100 реєстрацій товарів і продає продукцію в більш ніж 100 країнах світу.

Компанія є ведучим виробником фенокси-гербіцидів, які контролюють та викорінють широколисті бур’яни . Ця продукція виробляється на глобально мережевих мережах в Австралії, Англії , Австрії та Нідерландах .

Великий асортимент інших засобів захисту рослин виробляється на виробничих потужностях Австралії, Нової Зеландії, Азії, Європи, Африки та Америки.

Нуфарм також розробив позиції на ринку дернів і спеціальних ринків ( догляд за газонами, поля для гольфу, муніципальні парки, боротьба з водними і лісовими бур'янами).

Нуфарм котирується на Австралійській фондовій біржі (символ NUF), а його головний офіс розташований у місті Лавертон у Мельбурні[2].  За станом на п’ятницю, 4 жовтня 2019 року, звичайний акціонерний капітал оцінювався в 6,49 доларів США, що передбачає ринкову капіталізацію в розмірі 2,45 мільярда доларів[3][4][5].

Історія[ред. | ред. код]

Нуфарм був заснований в Мельбурні, Австралія в середині 1950-х Максом Фремдером. Він почав продавати фенокси-гербіциди в професійних аплікаторах-спреях в регіональній Вікторії та завоював репутацію чудового обслуговування клієнтів та гарної якості.

З середини 1980-х до початку 2000-х Нуфарм була дочірньою компанією Fernz Corporation, що базується в Новій Зеландії. У той період бізнес із захисту рослин Нуфарм продовжував зростати та розширюватись, у 90-х роках було створено декілька представництв за кордоном.

У 2000 році Фернц переніс організацію компанії з Нової Зеландії в Австралію і в ході цього процесу змінив назву групи на Nufarm Limited. З цього часу компанія зосередилася на створенні глобальної платформи для свого основного бізнесу з питань захисту рослин, а також позбулася різних виробничих та спеціальних хімічних підприємств[6].

Різні придбання та міцне органічне зростання призвели до того, що бізнес швидко розширюється. Зараз Нуфарм займає дев'яте місце за великим рахунком у галузі захисту рослин, з чіткими лідерськими позиціями в Австралії та великими операціями в Північній та Південній Америці, Європі, Новій Зеландії та Азії.

30 вересня 2019 року Нуфарм оголосив про продаж усіх своїх операцій із захисту рослин та обробки насіння в Південній Америці Sumitomo Chemical за 1188 мільйонів доларів.

Рада директорів[ред. | ред. код]

  • Дональд Макгаучі, AO , (голова)
  • Грег Хант (керуючий директор та генеральний директор)
  • Енн Бренан
  • Гордон Девіс
  • Френк Форд
  • Д-р Брюс Гудфелло
  • Пітер Маргін
  • Тошиказу Такасакі[7]


В Україні офіційне представництво[8] працює з 2009 року. Центральний офіс в м. Київ.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://www2.asx.com.au/markets/trade-our-cash-market/directory
  2. Who we are and what we do. Nufarm (en-AU) . Архів оригіналу за 14 січня 2020. Процитовано 21 листопада 2019.
  3. Bloomberg - Are you a robot?. www.bloomberg.com. Процитовано 21 листопада 2019.
  4. Nufarm Limited - Quote and News. www.morningstar.com.au. Архів оригіналу за 8 квітня 2020. Процитовано 21 листопада 2019.
  5. NUFARM FPO (NUF.AX) stock price, quote, history & news. au.finance.yahoo.com (en-AU) . Архів оригіналу за 27 липня 2019. Процитовано 21 листопада 2019.
  6. Our History. Nufarm (en-AU) . Архів оригіналу за 14 січня 2020. Процитовано 21 листопада 2019.
  7. Directors. Nufarm (en-AU) . Архів оригіналу за 14 січня 2020. Процитовано 21 листопада 2019.
  8. Новини. Nufarm Ukraine (укр.). Архів оригіналу за 7 травня 2021. Процитовано 20 листопада 2019.