Нікола Мінчев

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нікола Мінчев
болг. Никола Георгиев Минчев
Народився 13 вересня 1987(1987-09-13)[1] (36 років)
Перник, Народна Республіка Болгарія[2]
Країна  Болгарія
Діяльність адвокат, політик
Alma mater 91 German Language School "Prof.. Konstantin Gylybov "d і Faculty of Law of Sofia Universityd
Знання мов англійська, болгарська і німецька
Посада голова Народних зборів Болгаріїd[3], депутат Народних зборів Болгарії[d][1], депутат Народних зборів Болгарії[d][1] і депутат Народних зборів Болгарії[d]
Партія Продовжуємо зміни

Нікола Георгієв Мінчев (болг. Никола Георгиев Минчев ; народився 13 вересня 1987 року) — болгарський юрист і політик, який обіймав посаду спікера 47-ї Національної асамблеї Болгарії з 2021 по 2022 рік[4].

Молодість і освіта[ред. | ред. код]

Народився13 вересня 1987 року в місті Софія, Болгарія. З дитинства цікавився футболом, ще з часів, коли ФК «Міньор» і ФК «Металург» були разом у групі «А» Болгарської футбольної ліги. Він закінчив німецьку середню школу в м. Софії, після чого здобув ступінь магістра права в Софійському університеті Святого Климента Охридського.[5]

Кар'єра[ред. | ред. код]

Юрист[ред. | ред. код]

Мінчев розпочав свою кар'єру в найбільшій юридичній фірмі Болгарії «Джингов, Гугінскі, Кючуков і Величков». Як адвокат захищав права клієнтів в Арбітражному суді Міжнародної торгової палати. Брав участь у конференціях та читав лекції в Energy Law Group (Європейська мережа юристів у сфері енергетичного права). Його досвід також включає банківське регулювання та ринки капіталу, а також державні закупівлі.[6] Як юрист, він вважав, що добрих законів можна досягти за допомогою хороших законів, щоб молодим людям не доводилося вибирати між щастям у Болгарії та гарною реалізацією за кордоном.[7]

Голова Національних зборів[ред. | ред. код]

Парламент Болгарії обрав Мінчева головою 47-ї Національної асамблеї на своїй першій сесії. Він був обраний 158 голосами проти 1 при 72 утрималися.[5]

У своєму першому зверненні до парламенту в якості голови Мінчев подякував депутатам за довіру до нього. «Сьогодні ми розпочинаємо роботу нового парламенту. Ми знаходимося в прихильному місці людей, які нещодавно завоювали довіру болгар. Однак ця вигідна позиція скоро закінчиться. Нині ми зіткнулися зі складнішим завданням — виправдати очікування та довіру». У своєму першому інтерв'ю він сказав, що закриття спеціалізованого суду та прокуратури буде одним із пріоритетів 47-го НС. Він також закликав здобути спільну волю парламенту в якісній дискусії, сказавши, що «потрібно відновити дух взаєморозуміння та нову модель якісної політики. Я працюватиму, щоб болгарський парламент став місцем для вільних і конструктивних дебатів та дискусій»[8].

Мінчев заявив, що потрібні деякі зміни в регламенті депутатів. Одна з можливих поправок стосуватиметься політичного кочівництва — переходу депутатів однієї депутатської групи до іншої. Також буде розглянуто питання про те, чи повинні депутати проходити тестування на коронавірус раз на тиждень при вході в будівлю, як це відбувається зі студентами.[9]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Strazha.bg
  2. https://www.bgdnes.bg/Article/10465406
  3. https://data.ipu.org/content/bulgaria?chamber_id=13351
  4. Bulgaria: The National Assembly released Nikola Minchev as Speaker of Parliament - Novinite.com - Sofia News Agency. www.novinite.com. Процитовано 16 червня 2022.
  5. а б Continue the Change MP Nikola Minchev Elected Chairman of 47th National Assembly. www.bta.bg (en-EN) . Процитовано 5 грудня 2021.
  6. NewsDesk, Darik (3 грудня 2021). Who is Nikola Minchev – the new Speaker of Parliament – Around the world and in our country. Darik.News/en (амер.). Процитовано 5 грудня 2021.
  7. Nicola Minchev is the new chairman of the parliament. who is he? -Novinite.com. Worldakkam (амер.). 3 грудня 2021. Архів оригіналу за 5 грудня 2021. Процитовано 5 грудня 2021.
  8. Nikola Minchev is the New Speaker of Parliament. Who is he? - Novinite.com - Sofia News Agency. www.novinite.com. Процитовано 5 грудня 2021.
  9. Parliamentary Speaker Nikola Minchev: The Parliament will not be an appendage of the executive branch. bnr.bg (англ.). Процитовано 5 грудня 2021.