Обговорення:Кирило Розумовський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Це сторінка обговорень та пропозицій для статті Кирило Розумовський

Стаття, порівняно із Розумовський Андрій Кирилович наразі виглядає далебі гірше, хоча шановний цього не заслуговує. Розвиток культури, утримання духовних цінностей (у т.ч. гетьманщини), відкриття перших публічних будинків, Маріїнский палац тощо - коротше, ще чимало TODO.--Albedo 07:13, 19 січня 2006 (UTC)[відповісти]

Початок "біографії": "За допомогою брата Олексія був викликаний з рідного села..." - А кім він був - з якої родини походив? Чи може він по народженню вже був "графом" и "маршалом"?


Зворушує спроба пояснити призначення 18-річного, узятого з села Розумовського,після дворічної екскурсії Европою,президентом Академії наук.З одного боку пояснюємо,що мовляв, в москалів учених людей бракувало,а з іншого - наший то ач, учений,президент Академії! Хоча в ті часи це була скорійше адмністративна посада і брата фаворита призначили туди аж ніяк не через освідченість.Розумовські і всілякі військові звання мали і ордени,але ніякими військовими залугами чи хоча б участю в бойових діях не відзначились.Те,як Кирило Розумовський себе проявив на цій посаді - це інша справа,але усе,що вони з братом отримали,було пожаловано за вірність Елизаветі і не більше.

Шапка де?[ред. код]

Де шапка статті?--ЮеАртеміс (обговорення) 09:30, 31 березня 2016 (UTC)[відповісти]