Обговорення користувача:Datsyuk

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Переписка[ред. код]

Вікіпідручник[ред. код]

Для навчальних матеріалів є проект Вікіпідручник --Ілля 11:27, 23 серпня 2009 (UTC)Відповісти

Чи Ви звертаєте увагу на правила та рекомендації, що Вам надаються?[ред. код]

Пане Datsyuk,

Ви принаймні 2-ий день приймаєте участь в проекті Вікіпедія і викликає подив, що досі не помітно майже ніяких ознак, що Ви звертаєте увагу на правила та рекомендації.

До прикладу (невеличкого, але красномовного): у першому повідомленні Вам на цій сторінці обговорення чітко чітко написано "У статтях, написаних або редагованих вами, підпис ніколи не ставиться", і що ж робите Ви? Я вже не кажу, про такі "високі матерії", як ВП:В, ВП:АД тощо.

Принагідно зазначу щодо цього Вашого допису: у Вікіпедії Вам не вільно за власним вибором вважати/призначати писані правила та неписані традиції "нонсенсом" абощо, точніше Ви можете їх вважати чим завгодно, але цілком приватно (тобто виключно особисто для себе), а на сторінках проекту мусите (!) їх достеменно виконувати так, як прийнято у спільноті проекту (наприклад, щодо правил ввічливості - як визначено українським етикетом).

То ж для уникнення подальших непорозумінь та, не дай Боже, конфліктних ситуацій (з відповідними санкціями) раджу негайно зайнятися вивченням правил та аналізом, як і що роблять інші члени спільноти. Якщо Вам щось буде незрозуміло, питайте.

--pavlosh ҉ 23:12, 25 серпня 2009 (UTC)Відповісти

Шановний дописуваче pavlosh, я дуже вдячний за вказаний недогляд у моєму новому внеску Орбітальна енергетична система. Щодо інших зауважень про "нонсенс" та "неписанні традиції" української культури, то вважаю їх безпідставними і прямим перекручуванням причини появи аргументів. Токож вважаю неприйнятним вимагати від мене витягати слова. Це пряме порушення моїх особистих свобод, як громадянина. А це - дуже не вічливо по відношенню до мене, що найменше. Хочу також додати, що мене засмучує надмірне використання англомовних термінів без достатніх не це причин. Чи це не одне з порушень правил wiki у українському сегменті. Спроби ігнорувати та маніпулювати моїми свободами буде зупинено всіма доступними засобами. Дякую. --Datsyuk 20:42, 26 серпня 2009 (UTC)Відповісти
У згаданому Вашому доробку - ціла купа ("купа" - це, сподіваюся, не англомовний термін, на Ваш погляд? :) ) недоліків, наразі Вами виправлено лише (!) один - що стосувався підпису у статті.
Щодо оцього Вашого редагування - то це є пряме знущання (це теж, сподіваюся, не англомовний термін, на Ваш погляд? :) ) над правилами ВП:В, ВП:АД. Невже Ви вважаєте, що Вікіпедія - це місце для розташування Ваших вражень та особистих поглядів, а також спогадів від перегляду телепередач телевізійних передач (овва, ще й "англомовних супутникових")? Вважаю да доцільне пояснити, що у перегляді телевізійних програм нічого поганого нема (я сам із задоволенням дивлюся програми того самого каналу), але вони аж ніяк не можуть слугувати джерелами для дописів у Вікіпедію - лише поштовхом до пошуку справжніх джерел.
Я не вимагав, не вимагаю і не збираюся вимагати від Вас "витягати слова", я навіть не розумію, про що Вам йдеться.
Я не зазіхаю на (боронь Боже) Ваші особисті свободи, я лише нагадую Вам загальний та універсальний принцип: Ваші свободи закінчуються там, де починаються свободи іншого. Тобто Ваше право говорити іншому "ти" закінчується там, де починається право іншої людини очікувати від незнайомих звертання на "Ви", тим більше, коли це є не забаганка цього іншого, а звичай ввічливості, притаманний багатьом народам і українському серед них.
Якщо Ви є одним з тих, хто вважає правила ввічливості зазіханням на їх особисту свободу, то я можу Вам лише поспівчувати, так само як людям, що не миють рук перед тим, як сідати за стіл тощо (багато хто з них теж вважає це проявом особистої свободи) чи людям, що вважають існування будь-яких правил зазіханням на особисту свободу. Співчуття моє щире, але воно не змінить "ні на йоту" моєї наполегливості щодо достеменного виконання Вами усіх писаних правил та неписаних традицій Вікіпедії.
Я не знаю такого правила, щоб не використовувати у Вікіпедії іншомовних (запозичених з інших мов) слів, але я знаю про неприпустимість погроз (це я щодо "зупинено всіма доступними засобами"). Майте наувазі, що ця, вже застосована Вами, погроза впритул наблизила Вас до позбавлення Вас доступу до Вікіпедії (блокування) — це офіційне попередження.
Принагідно пояснюю, що я і раніше і тепер звертаюся до Вас не лише як дописувач, але і як один з адміністраторів Вікіпедії і це є мій обов'язок бути дуже і дуже наполегливим щодо виконання Вами правил та традицій.
Сподіваюся, що Ви охолонете та перейдете (нарешті) до вивчення правил та конструктивної співпраці зі спільнотою. Не варто поповнювати собою довгенький список тих, хто вже намагалися "накинути" спільноті власні правила та/або погляди на життя, ввічливість, свободи тощо.
--pavlosh ҉ 00:29, 27 серпня 2009 (UTC)Відповісти
Шановний дописуваче pavlosh, джерела для своїх дописів я буду вибирати сам. Проявляти тиск на мене не має права ніхто з користувачів. Я сприймаю тільки рекомендації та зауваження, та стараюсь дотримуватися правил і приймаю справедливу критику. Якщо хтось може уточнити, чи розширити, чи відредагувати мої дописи - будь-ласка.
Всі дописи я роблю базуючись на загально відомих перевірених фактах, та наукових дослідженнях у відповідних галузях технологічних та суспільних наук. Всі хто помітив помилки чи неточності - завжди радий справедливим зауваженням.
Я у подальшому буду виправляти запозичені слова та фрази у текстах мого інтересу та професійного фаху, якщо в українській мові існують відповідні еквіваленти.
Правила вічливості відносяться до мене також. І я не буду переходити на особисті стосунки, промовляючи "ви" у той час коли мої свободи маніпулююця цілком визначеними особами. Вважаю особистою привілегією вибирати посилання до людей на "ти" чи "ви". Моє право говорити що вважаю за потрібне закріплене в Основому Законі України. Українська wiki належить до суверенної правової території України, що споглядає на будь які надумані шаблони у даній енциклопедії.
У разі нехтування моїми правами адміністратором чи іншими користувачами, буду змушений апелювати до судових інстанцій з метою відновити мої позиції та відшкодувати витрати на правовий процес з моєї сторони.
Користувачам чи іншим особам, які вимагають від мене ексклюзивного ставлення чи відношення - прошу мене не турбувати у подальшому.
Вважаю коли адміністратор перекручує моє твердження з відстоювання прав на погрози (щодо "зупинено всіма доступними засобами")- це дуже поганий тон для всіх читачів та дописувачів українського сегменту. Прикро, що поважні люди укрвікі спускаються до такої незграбної тактики та цілеспрямованого приниження. Чого можна тоді чекати від інших. Недивно.
--Datsyuk 15:45, 27 серпня 2009 (UTC)Відповісти
З Вашого нового коментаря кожен може бачити, що я нічого не перекручую.
Щодо висловлених Вами "юридичних" міркувань вважаю за доцільне зазначити таке:
  • "Моє право говорити що вважаю за потрібне закріплене в Основому Законі України" - це занадто спрощене тлумачення основного закону (Конституції): Конституція не надає Вам право, наприклад, вживати нецензурні вислови абощо;
  • Україномовна (вона є україномовною, а не українською) Вікіпедія не належить "до суверенної правової території України" і вважати так є великою помилкою.
Не з того Ви починаєте участь у проекті Вікіпедія - замість знаходження спільної мови зі спільнотою Ви намагаєтеся нав'язати свої правила та погляди.
--pavlosh ҉ 16:39, 27 серпня 2009 (UTC)Відповісти
Відповідь для pavlosh. Як кажуть англійці - no comment.
- Мова про нецензурні вислови ніде не йде. Мова йде про реакцію на неадекватність та непослідовність тверджень та дій моїх співрозмовників.
- Якщо укрвікі створена америкацем і не належить до суверенної правової зони України де-юре [проте де-факто, чи не тому "зразки" толерантності (принаймі, зробили би власну сторінку, ду було би вказано, наприклад "я - професор такий-то, знаю те і те..") та експертих знань зірвалися критикою], то оскаржити дії моїх опонентів мені ще легше. Міжнародні правові нормі напевно якось опосеридковуються через національні юридичні інституції.Та мені і не потрібно йти цією дорогою у такому випадку. Бажано взагалі обійтися без цього.
- Щось не пам'ятаю, кому що було нав'язано?
- "Якщо Ви є одним з тих, хто вважає правила ввічливості зазіханням на їх особисту свободу" - цитата з кометара користувача pavlosh. Колись була така кінострічка у прокаті колишнього СРСР "Джентельмны удачи". Так там, колись один з героїв кінострічки по імені Вася сказав щось назразок: "Кушать подано, садитесь жрать, пожалуйста".
- "Не з того Ви починаєте участь у проекті Вікіпедія" - я починаю там, де мені доводится, на привеликий жаль. Замість того, щоб глузувати з українських висловів за відсутності сталої термінології, може було би правильним коструктивно підійти до недоліків у статтях, а не показувати власну "професійність" та похвалятися власною особистістю, яка нікого не цікавить в контексті тематичних сторінок. Допобачення. --Datsyuk 15:05, 21 вересня 2009 (UTC)Відповісти

Зображення[ред. код]

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 01:00, 29 травня 2010 (UTC)Відповісти

Я вибачаюся, це була описка. Доречі, підскажіть як виправити шаблон. Дякую. --Datsyuk 02:17, 29 травня 2010 (UTC)Відповісти
Зайві пробіли було вилучено. Ця відеострічка відповідає вимогам та обмеженням від JPL/NASA.--Datsyuk 02:40, 29 травня 2010 (UTC)Відповісти

Щодо термінології[ред. код]

Стосовно Ваших пропозицій щодо термінології: ознайомтеся з усталеною українською термінологією.--ЮеАртеміс (обговорення) 07:48, 19 липня 2012 (UTC)Відповісти

Запрошення[ред. код]

--Krupski Oleg (обговорення) 21:26, 13 березня 2013 (UTC)Відповісти

Запрошення на Вікіфлешмоб[ред. код]

Шановний(а) дописувачу української Вікіпедії Datsyuk!

В минулому ви створили 13 статей Вікіпедії та додали 273 кб вікітексту — це значний внесок, який ми цінуємо! Однак за перші три місяці 2014 року ви здійснили не більше 10 редагувань статей та не започаткували нових.

Тож запрошуємо долучитися до першого Вікіфлешмобу в українській Вікіпедії, який відбудеться у неділю 27 квітня 2014 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів та допомогти українській Вікіпедії сягнути півмільйона статей. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри (особисто на вікізустрічі чи поштою).

Акція присвячена пам'яті вікіпедиста Ig2000, який планував організувати цей захід, але дочасно загинув на Майдані 20 лютого…

Долучайтеся! --Amakuha (обговорення) 00:46, 24 квітня 2014 (UTC)Відповісти

Будь ласка, допоможіть нам оновити файли, опубліковані під ліцензією GFDL[ред. код]

Ліцензія {{GFDL}} початково створювалася для посібників з користування програмним забезпеченням, і вона є не дуже придатною для медіафайлів, оскільки створює труднощі для повторного використання матеріалів. Мотивована прагненням спростити повторне використання файлів у відповідності з нашим баченням майбутнього вікіруху, 2009 року Рада повірених Фонду Вікімедіа вирішила припинити використання GFDL як єдиної ліцензії та використовувати на додачу до неї також ліцензію Creative Commons. Ви можете допомогти здійснити це оновлення шляхом переліцензування ваших власних файлів, перелічених нижче.

Для цього додайте шаблон {{cc-by-sa-4.0}} до сторінки опису файлу та замініть шаблон {{GFDL}} на {{GFDL|migration=redundant}}, або просто замініть {{GFDL}} на {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

Дізнатися більше можна тут.

Список файлів:

  1. File:Gradindex.svg
  2. File:LightFading.svg
  3. File:Monomode.svg
  4. File:Step_index.svg

Дякуємо за співпрацю. --Andriy.vBot (обговорення) 22:37, 30 травня 2021 (UTC)Відповісти