Обговорення користувача:Innel3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Innel3!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас, як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проектом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікі-розмітки.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

Якщо виникли запитання про проект або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповідь на Ваше питання там відсутня, поставте запитання у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your languages skills, you are welcomed to create your own User Page, introduce interwiki, load images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask help of Community on CommunityPortal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і вказівки
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

--Lexusuns 13:14, 20 листопада 2011 (UTC)Відповісти

Вітаю!

[ред. код]

Якщо ви використовуєте у своїх статтях як джерело російську чи інші вікіпедії не потрібно її ставити у списку джерел, для цього використовуйте шаблон, який потрібно розміщувати на сторінці обговорення статті.--Шиманський Василь 17:08, 20 січня 2012 (UTC)Відповісти

Оротава

[ред. код]

Оротава (ісп. Valle de La Orotava) - плодюча зелена долина, розташована на півночі вулканічного острова Тенеріфе (Канарські острови). Площа долини становить 10х11 км і вона піднімається до висоти двох тисяч метрів, де межує з вулканічним масивом Лас-Каньядас, у складі якого знаходиться найбільша вершина Іспанії - пік Тейде (3718 м ).

Виникнення

[ред. код]

Із західного боку Оротаву подібно стіна обмежує величезний лавовий масив Ладера-де-Тігайга, а зі сходу - різко піднімається лавовим масивом Ладера-де-Санта-Урсула. Сама долина виникла внаслідок гігантського зсуву лавових порід в океан, сліди якого виявляються аж до глибини 3500 метрів на північ від Тенеріфе. Ладера-де-Тігайга і Ладера-де-Санта-Урсула є гранями цього зсуву. Обсяг оротавского зсуву, що стався кілька мільйонів років тому, оцінюється в 500 км ³. [1]

Населення і туризм

[ред. код]

Долина названа на честь старого і багатого на традиції міста Ла-Оротава, розташованого на висоті 340 м і яке налічує близько 40 тисяч жителів. Колишній порт Ла-Оротава Пуерто-де-ла-Крус є сьогодні головним центром долини і осередком туризму на півночі Тенеріфе. На заході долини розташоване місто Лос-Реалехос. Незважаючи на численність туристів, великі частини долини, особливо ті, що знаходяться на середній висоті і вище, усамітнені і спокійні. Існує безліч прогулянкових стежок, що дозволяють відкрити для себе красу долини і багатство її рослинності. Долина Оротава - це красива долина острова з дійсно захоплюючими дух пейзажами, які будуть вабити ваш погляд і вражати уяву: схили гір, з розташованими на них ляльковими будиночками; вдалині океан; перед вами пропливають хмари і туман; оточені Канарськими соснами, з корінням, яке незрозуміло як чіпляється за прямовисні схили гір; величний Тейде; в повітрі п'янкий запах квітів і моху. Долина Оротава - це ще й сама знаменита виноробна зона на острові Тенеріфе і там ви «потонете» в суцільних виноградниках, що піднімаються високо в гори і спускаються вниз. І не видно їм ні кінця ні краю - суцільне захоплення! Там знаходиться безліч виноробень, де ви зможете дізнатися більше про виноробство, спробувати і придбати чудове місцеве вино безпосередньо від господаря, за дивно недорогим цінами.

Ла Оротава

[ред. код]

У самому центрі долини, в оточенні бананових плантацій знаходиться Ла Оротава - мальовниче місто конкістадорів, засноване в XVI ст. Це одне з найбільш збережених старовинних міст на Тенеріфе. У містечку Оротава дуже приємно прогулюватися уздовж вражаючих погляд вуличок, що піднімаються, кидати погляди на доглянуті будинки 16-17 століття з традиційними іспанськими «мереживними» балкончиками, заглядати у внутрішні будиночки із садками, присісти на лавочку в чудових садах з фонтанами, стежками і «буйною зеленню ». Кращий час тут опинитися - червень, свято «Октава дель Корпус», коли провулки усипані квітами і вистелені килимами з пелюсток, а центральна площа вражає фантазійними картинами з кольорового вулканічного піску.

«День килима» в Ла Оротава

[ред. код]

Щороку на восьмий день католицького свята Тіла Христового (Corpus Christi) вулицями Ла Оротава простує урочиста процесія. Напередодні цієї дуже важливої в житті міста події їх прикрашають своєрідними килимами з пелюсток квітів, піску, каменів і забарвленої тирси. Дійство так і називається - «День килима» (Dia de las Alfombras). Але найбільший і ефектний килим традиційно розстилається на площі перед мерією. Два десятка майстрів приступають до роботи над його створенням ще за півтора місяці до початку свята, використовуючи тільки різнокольоровий вулканічний пісок з вулкана Тейде. На відміну від монументального піщаного полотна на головній площі (до речі, малюнок ніколи не повторюється), менш масштабні квіткові картини на вулицях Ла Оротава з'являються безпосередньо в «День килима». З раннього ранку і до обіду городяни на очах у численних туристів цілими сім'ями будуть скрупульозно чаклувати над бруківкою, щоб вже ввечері їх праці канули в небуття. Разом з ними зникне під ногами процесії і піщаний килим у мерії. У цей день туристів у місті дійсно дуже багато. Долучитися до прекрасного приїжджають десятки тисяч людей, що створює певні проблеми. У першу чергу - з парковкою. Найбільший інтерес викликає сам процес створення килимів, тому максимальна кількість глядачів доводиться на 10-13 годин. До обіду, коли основна маса картин вже закінчена, стає вільніше. Хода на чолі з єпископом починається ввечері. Як правило, з туристів його рідко хто чекає.

«День килима» в Ла Оротава в 2011-2018 рр.. 2011 30 червня 2012 14 червня 2013 6 червня 2014 26 червня 2015 11 червня 2016 2 червня 2017 22 червня 2018 7 червня

Олександр Гумбольдт

[ред. код]

У 1799 році Тенеріфе відвідав знаменитий учений і натураліст Олександр фон Гумбольдт, який зупинився тут на тиждень напередодні своєї тривалої подорожі до Південної Америки. Гумбольдт здійснив експедицію з Санта-Крус-де-Тенеріфе вздовж північної частини Оротава до піку Тейде. У своїх мемуарах Гумбольдт зізнався, що ніде не бачив такої гармонії скель і рослинності, а також такого простору і природного різноманіття, як в долині Оротава. Місцева легенда свідчить, що Олександр фон Гумбольдт схилився у молитві, коли з висоти містечка під назвою Cuesta de la Villa йому відкрилася долина Оротава - величезний зелений килим, що покриває північні схили вулкана Тейде.

ПОСИЛАННЯ

[ред. код]

http://www.webtenerife.ru/travel/orotava.html

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0

http://www.grangaleria.org/orotava_tenerife/

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0

Примітки

[ред. код]

1.↑D.G. Masson, A.B. Watts, M.J.R. Gee, R. Urgeles, N.C. Mitchell, T. P. Le Bas und M. Canal: Slope failures on the flanks of the western Canary Islands. Earth Science Reviews, 57: 1-35, Amsterdam 2002 ISSN 0012-8252

Статтю Київський річковий трамвай висунуто на поліпшення

[ред. код]

Стаття Київський річковий трамвай, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на поліпшення. Якщо Ви зацікавлені у покращенні статті, будь ласка, подивіться на вказані недоліки на сторінці обговорення номінацій за 31 січня 2012, а краще — доопрацюйте статтю, щоб уникнути можливого її вилучення. --Consigliere Обг 09:38, 31 січня 2012 (UTC)Відповісти

WRating — сервіс, який оцінює ваш внесок у відвідуваність Вікіпедії.

[ред. код]

Привіт. Дякую, що наповнюєте українську Вікіпедію. Мене звати Андрій UkrFace і я розробник рейтингу WRating. Рейтиг зіставляє об'єм правок, які ви зробили, з відвідуваністю відповідних статтей.
Система вже оцінила ваш акаунт. Завдяки вашому внеску Вікіпедія у червні отримала 2 293 переглядів (детальніше).
Рейтинг оновлюється щомісяця, зазвичай до 5-го числа кожного місяця.
Також я розробив юзербокс:

РЕЙТИНГ
W
Слідкую за своїм рейтингом на WRating
Код: {{WRating|wiki=uk|username=Innel3}}

Його можна розмістити на своїй сторінці, посилання з нього веде прямо на ваш результат.
Буду радий бачити вас серед користувачів рейтингу.
UkrFace (обговорення) 07:51, 11 липня 2021 (UTC)Відповісти