Обговорення користувача:Nikka~ukwiki

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Divega у темі «Світимість чи світність?» 12 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Nikka~ukwiki!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас, як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проектом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікі-розмітки.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

Якщо виникли запитання про проект або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповідь на Ваше питання там відсутня, поставте запитання у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your languages skills, you are welcomed to create your own User Page, introduce interwiki, load images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask help of Community on CommunityPortal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і вказівки
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

--Divega (обговорення) 11:16, 5 липня 2012 (UTC)Відповісти

Світимість колайдера

[ред. код]

Перш ніж заміняти слово "світимість" на "світність" варто обговорити на Перейменуванні сторінок. У словнику є як світимість так і світність. Для цього випадку треба обґрунтувати перейменування. З повагою Divega (обговорення) 11:18, 5 липня 2012 (UTC)Відповісти

Світимість чи світність?

[ред. код]

Ок, бачу, що мої виправлення "світимості" на "світність" відхилили, аргументуючи тим, що це два різні терміни. (Хоча. вчитавшись уважно в текст статті про світимість колайдера, помітимо. що двічі там вжито слово "світність" замість "світимості"). Але чому відхилено й усі інші виправлення? росіянізми, неузгодження відмінків?

"Світимість L виражається в см-2с-1" - правильно "вимірюється в"; "при проектній світності LHC, рівною 1034 см-2с-1" - я виправляла на "що дорівнює", та тут і відмінок не співпадає; "проте через неідеальної ефективності детектора кількість реально зареєстрованих подій буде, звичайно, менше" - було виправлено на "проте через неідеальну ефективність детектора кількість реально зареєстрованих подій буде, звичайно, меншою"; і так далі.

Прошу вибачення, підійшов занадто загально до відкочування статті. Звісно, росіянізми слід виправляти. Стосовно "Світимість чи світність". Просто у цьому випадку має відбуватись перейменування статті, якщо термін не вірний. Однак, якщо вони є синонімами, то варто на початку написати щось на кшталт "Світимість або світність —..." --Divega (обговорення) 17:56, 5 липня 2012 (UTC) P.S. Повернув назад всі орфографічні виправлення. Ще раз перепрошую. --Divega (обговорення) 18:00, 5 липня 2012 (UTC)Відповісти

Привіт

[ред. код]

Мені раптом здалось що ми вже десь зустрічались (в просторах мережі звісно), тому вирішив зайти, привітатись і можливо ввести в курс справ.

В вікіпедії основними цінностями є:

  1. Верифіковність. Навіть якщо не всім подобаються посилання на ВП:АД, але проти них не попреш.
  2. Здоровий глузд. Здоровий глузд важко означити, але як вказано ВП:ІУП керуватись потрібно перш за все ним.
  3. Компетентність. Якщо заповнити сторінку про себе, люди довірятимуть вам більше. А довіра в вікіпедії теж важлива цінність.

А ще мені цікаво було б дізнатись вашу думку про наступне: [1], [2], [3]. Не ми перші, але й не ми останні, правда?

Успіхів! ;) --Буник (обговорення) 15:50, 5 липня 2012 (UTC)Відповісти

І ще одне, тут обговорення не такі як на форумах, тому гляньте ілюстрацію справа вгорі на цій сторінці. Там показано як підписуватись. Дякую. --Буник (обговорення) 15:52, 5 липня 2012 (UTC)Відповісти

А ще цікаво, що кожен тут намагається захистити свою версію мови, і це потрібно сприймати нормально і намагатись якомога менше через це гризтись, бо все ще є неописана термінологія. Ви звісно пробачте що я так зразу вас сильно навантажую, але проблема в тому, що над вікіпедією більш-менш активно працюють приблизно 500 учасників. А вікіпедійна спільнота створює деякий опір новичкам (окрім кривої входження в самі принципи роботи, яка теж не надто похила), який на жаль не всі розуміють, і покидають проект. --Буник (обговорення) 16:05, 5 липня 2012 (UTC)Відповісти

Ваш обліковий запис буде перейменовано

[ред. код]

09:04, 20 березня 2015 (UTC)

Обліковий запис перейменовано

[ред. код]

00:38, 23 квітня 2015 (UTC)