Одинадцята година

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
203 — «Одинадцята година (англ. The Eleventh Hour)»
Доктор Метт Сміт (Одинадцятий Доктор)
Супутник Карен Гіллан (Амелія (Емі) Понд)
Інші актори
Виробництво
Сценарист Стівен Моффат
Режисер Адам Сміт
Редактор тексту Ліндсі Альфорд
Продюсер Трейсі Сімпсон, Ніккі Вілсон
Виконавчий продюсер Стівен Моффат, Пірс Венгер, Бет Уілліс
Композитор Мюррей Ґолд
Код виробника 1.1
Сезон П'ятий
Тривалість 65 хвилин
Дата випуску 3 квітня 2010
Хронологія
← Попередня серія Наступна серія →
Кінець часу (англ. The End of Time (Doctor Who), трансліт. The End of Time) Звір унизу (англ. The Beast Below)

«Одинадцята година» (англ. The Eleventh Hour) — перший епізод п'ятого сезону поновленого британського науково-фантастичного телесеріалу «Доктор Хто». Уперше транслювався на телеканалі BBC One та BBC HD 3 квітня 2010 року. В епізоді, написаному новим головним сценаристом та виконавчим продюсером Стівеном Моффатом та режисером Адам Сміт, відбулась повна зміну акторського та виробничого складу, порівняно з попередніми сезонами.

В епізоді Одинадцятий Доктор (грає Метт Сміт) розбиває свою машину часу TARDIS та потрапляє у маленьке англійське село Ліодварт, де він зустрічається з шотландською дівчинкою на ім'я Амелія Понд (грає Кейтлін Блеквуд). Доктор змушений піти, але обіцяє Амелії, що повернеться через п'ять хвилин. Він помилково прибуває із запізненням у дванадцять років та стикається з дорослою Амелією, тепер відомою як Емі (грає Карен Гіллан), яка не довіряє йому. Він намагається завоювати її довіру, щоб допомогти повернути інопланетянина з іменем В'язень Нуль, що постійно змінює свою форму, до свого світу. Його маскування протягом усього епізоду грають Метт Сміт, Кейтлін Блеквуд, Марчелло Магні, Олівія Колман, Іден Монтеат і Мерін Монтеат.

В епізоді Метт Сміт уперше грає головну роль Доктора, а Карен Гіллан — роль головного супутника. Також в епізоді з'являється Артур Дервіл у ролі хлопця Емі Рорі Вільямса. В епізоді починається головна сюжетна арка епізоду зі згадок про тріщини у Всесвіті. Епізод «Одинадцята година» був переглянутий 10,08 мільйонами глядачів у Великій Британії — він став прем'єрою сезону в телесеріалі з найвищим рейтингом з моменту епізоду «Роуз».[1] Він також привернув популярність на онлайн BBC iPlayer та на BBC America у Сполучених Штатах.[2] Епізод отримав позитивні відгуки критиків, які вітали участь Метта Сміта та Гіллан у серіалі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Golder, Dave (13 квітня 2010). Final Viewing Figures Add 2 Million to "Eleventh Hour". SFX. Future Publishing. Процитовано 12 лютого 2012.
  2. Wightman, Catriona (19 квітня 2010). 'Doctor Who' sets BBC iPlayer record. Digital Spy. Nat Mags. Процитовано 12 лютого 2012.

Посилання[ред. | ред. код]

Новелізація[ред. | ред. код]