Оповідки з Кільця (рольова настільна гра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оповідки з Кільця
Обкладинка Оповідки з Кільця
Дизайнер Ніл Гінце, Саймон Сталенгаґ
Ілюстратор Саймон Сталенгаґ
Видавець Free League Publishing, Modiphius Entertainment
Дата випуску 10 березня 2017 року
Тип гри настільна рольова гра
Система Year Zero Engine

Оповідки з Кільця (англ. Tales from the Loop, швед. Ur Varselklotet) — науково-фантастична настільна рольова гра видавництва «Free League Publishing» за сетингом Сімона Столенгаґа. Гра розроблена Нілсом Гінце і працює на системі Year Zero Engine, створених Томасом Гаренстамом, який також виступив редактором та керівником проекту Кільця.[1]

Дія гри відбувається в альтернативних 80-х, гравці виступають у ролі дітей, вже майже підлітків, що мешкають у невеликому віддаленому містечку (Швеції або США на вибір), біля якого знаходиться неймовірна наукова споруда — велетенський підземний прискорювач частинок, який місцеві прозвали Кільцем. Завдяки ряду наукових відкриттів, у світі з'явилися летючі кораблі на магнітних дисках, роботи і т. ін. Після будівництва прискорювача в околицях залишилося багато химерного брухту, а місцевий ландшафт прикрашають різні фантастичні споруди. Діти мають досліджувати міжпросторові портали, різні фізичні аномалії та навіть динозаврів, що потрапили у їхні двори через експерименти їхніх сусідів. Дорослі, звісно ж, їм не вірять і навіть не слухають. Тому всі проблеми і загрози лягають на плечі дітлахів.

Гра була створена завдяки успішній краудфандинговій кампанії на «kickstarter» в 3 млн шведських крон із запланованих 6-ти тисяч і проведена Free League AP.

Огляд гри

[ред. | ред. код]

Сетинг

[ред. | ред. код]

Потенціал ядерних технологій став очевидним наприкінці Другої світової. Стало ясно, що великі дослідження в області фундаментальної фізики привели до прориву світового масштабу в військовій та побутовій індустрії. У СРСР, здавалося, випадкове відкриття магнітринного ефекту стало поштовхом для створення неймовірних магнітних суден, які назавжди змінили транспортну галузь. Ці події сприйняли як знак, що подальші розробки повністю окуплять себе; в Швеції ініціювали запуск цілого ряду експериментальних дослідницьких програм. У ці ранні роки на початку 1950-х дух першопрохідців був особливо сильний, тож Швеція ухвалила рішення створити національний прискорювач частинок. Скоро стало зрозуміло, що він стане найбільшим і найпотужнішим прискорювачем у світі — навіть того, що побудували в Неваді декількома роками раніше.

Ігрова механіка

[ред. | ред. код]

Одна гра триває від 3—6 годин, за яку гравці мають закінчити свою пригоду яку тут називають «Mysterie/Загадка». У грі є безпосередньо гравці і ведучий Gamemaster/майстер гри що задає вектор розгортання подій. Дії та випадковості вирішуються гральними кубами. Усі персонажі мають 4 основні характеристики: тіло, розум, сила духу та технології, які варіюються в межах 1—5 закладених очок. Із кожною з них пов'язані певні здібності, наприклад сила, непомітність і спритність для тіла. А розслідування, розуміння та емпатія для розуму. Значення характеристики не можуть перевищувати 5. За кожен рівень характеристики і пов'язаною з нею здібності гравець додає 1 кубик, котрий буде застосовуватися для перевірки їх дії.

Ігромайстер не кидає кубиків. Він лише описує загрозу або перепону, з якими зіткнулися герої, і визначає складність перешкоди.

Бойова система в грі відсутня. Якщо гравець зазнає невдачі при перевірці характеристики, персонаж натрапляє на нові проблеми, втрачає щось важливе або записує наслідки. Вони бувають 4-х видів: засмучений, наляканий, втомлений, травмований. Кожне дає −1 на перевірку в певних ситуаціях. Померти герой не може.

«Оповідки з Кільця» базуються на 6 основних принципах, які допомогають Ігромайстру та гравцям занурюватися у всесвіт і рухатися сюжетом до розгадки Таємниці:

  1. У вашому рідному містечку повно дивних і фантастичних речей.
  2. Повсякденне життя тьмяне і невблаганне.
  3. Дорослі не зацікавлені та недосяжні.
  4. Всесвіт Кільця небезпечний, але діти не можуть померти.
  5. Гра відіграється сцена за сценою.
  6. Світ описується спільно.

Діти — це персонажі, створені гравцями. У грі пропонується багато варіантів для вибору гравця, але основна категорія заснована на їхньому типі, подібно до того, як працюють класи в «Dungeons & Dragons». Гра пропонує наступні типи:

  • Книжковий ботан
  • Комп'ютерний задрот
  • Селюк
  • Качок
  • Золоте дитя
  • Неформал
  • Халамидник
  • Дивак

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Härenstam, Tomas (2017). Tales from the loop (вид. Second edition). [Place of publication not identified]. ISBN 978-1-910132-75-3. OCLC 1013977477.