Поклик предків (фільм, 1935)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Поклик предків
англ. The Call of the Wild
Жанр бойовик, драма, мелодрама, пригодницький фільм, вестерн
Режисер Вільям А. Велмен
Продюсер Дерріл Ф. Занук, Вільям Гетц, Реймонд Гріффіт
Сценарист Gene Fowlerd і Leonard Praskinsd
На основі Поклик пращурів
У головних
ролях
Кларк Ґейбл, Лоретта Янґ, Jack Oakied, Charles Stevensd, Frank Campeaud, Frank Conroyd, Herman Bingd, James Burked, Joan Woodburyd, Кетрін Де Мілль, Реджинальд Оуен, Sidney Tolerd, Bud Osborned і Harry Woodsd
Оператор Чарльз Рошер
Композитор Альфред Ньюманd
Монтаж Генсон Т. Фрітч
Художник Річард Дей, Александр Голіцін
Кінокомпанія 20th Century Pictures
Дистриб'ютор United Artists і Netflix
Тривалість 89 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1935
IMDb ID 0026164
CMNS: Поклик предків у Вікісховищі

Поклик предків (англ. The Call of the Wild) — американський пригодницький вестерн, мелодрама режисера Вільяма А. Велмена 1935 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Джек Торнтон програв усі свої гроші за картковим столом. Того ж вечора він зустрічається з Коротуном, який вийшов з в'язниці за те, що він був занадто цікавим, працюючи на пошті, де він розкривав приватну кореспонденцію. Коротун поділився з Джеком інформацією, що він знає місце розташування найбільшого родовища. Вони вирішують попрямувати в це далеке місце, а для цього треба купити собачу упряжку. Так відбувається знайомство Джека з могутньою і злою напівсобаком-напіввовком по кличці Бак.

Він викуповує Бака за дуже великі гроші $ 250, щоб врятувати його від смерті від рук безпринципного англійця, який теж іде на Юкатан. По дорозі до копальні Джек і Коротун рятують від вовків жінку Клер Блейк, чий чоловік пішов за підмогою і який виявився саме тією людиною, кому було адресовано лист. Джек любить собак і йому вдалося подружитися з Баком і саме собака виграла для них парі в $ 1000, протягнувши в упряжці непомірний для однієї собаки вантаж у пів тонни, протягнувши його сто ярдів. Купивши спорядження, трійця відправляється в дорогу.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]