United Artists

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
United Artists
United Artists Corporation
United Artists Films, Inc.
United Artists Entertainment, LLC
англ. United Artists
Тип кінокомпанія[d]
Галузь кіноіндустрія
Попередник(и) Producers Releasing Corporationd
Засновано 5 лютого 1919
Засновник(и) Мері Пікфорд, Чарлі Чаплін, Дуглас Фербенкс і Девід Ворк Ґріффіт
Закриття (ліквідація) 31 грудня 2019
Штаб-квартира Беверлі-Гіллз
Ключові особи Пола Вагнер, Том Круз
Продукція кінофільми,музика
Власник(и) Metro-Goldwyn-Mayer
Холдингова компанія MGM Holdings
www.unitedartists.com
Мапа
CMNS: United Artists у Вікісховищі

United Artists Entertainment LLC (UA) — американська кіностудія. Входить до складу медіахолдингу MGM Holdings. Знаходиться у Беверлі-Гіллс.

Історія[ред. | ред. код]

Створено 5 лютого 1919 у Голлівуді Чарльзом Чапліном, Мері Пікфорд, Дугласом Фербенксом та Девідом Ворк Гриффитом. Оскільки в основі студії брали участь зірки першої величини, з самого початку студія була в змозі самостійно займатися поширенням своєї продукції.

Крім фільмів вищевказаної «Великої четвірки», в XX столітті серед продукції студії значаться такі бестселери, як серіали про Джеймса Бонда, про Рожеву Пантеру, фільм «Пролітаючи над гніздом зозулі».

До 2006 студія, яка перебувала під патронажем MGM, тягла жалюгідне існування. З березня по листопад 2006 вона фактично припинила існування, проте була відтворена в результаті угоди продюсера/актора Тома Круза, його партнера — продюсера Поли Вагнер, і компанії Metro-Goldwyn-Mayer. Пола Вагнер покинула студію 14 серпня 2008.

Крузу належить невелика частка студії. Metro-Goldwyn-Mayer входить до складу MGM Holdings, Inc., Утворений консорціумом, до якого входять Sony, Comcast, TPG Capital та Providence Equity Partners.

Посилання[ред. | ред. код]