Портал:Удмуртія/Удмуртські новини/Архів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

26 квітня Президент Удмуртії Олександр Волков визначив місце проведення Республіканських зимових сільських спортивних ігор 2012 року. Вона пройде в селі Грахово, де проєктується будівництво лижної бази, освітленої хокейної коробки, лижні та великого спортивного залу.

Указом Президента Росії Дмитра Медведєва «Про нагородження державними нагородами Російської Федерації» від 20 квітня № 495 за заслуги в області мистецтва артисту-вокалісту Державного театру опери та балету Удмуртської Республіки Дьоміну Валерію Івановичу присвоєно звання Заслужений артист Російської Федерації.

Указом Президента Росії Дмитра Медведєва «Про нагородження державними нагородами Російської Федерації» від 12 квітня № 453 за досягнуті трудові успіхи та багаторічну добросовісну працю директор Професіонального училища № 13 Волохін Аркадій Вікторович нагороджений медаллю ордена «За заслуги перед Вітчизною» I ступеня.

Указом Президента Росії Дмитра Медведєва «Про нагородження державними нагородами Російської Федерації» від 2 квітня № 410 за досягнуті трудові успіхи та багаторічну добросовісну працю голова Селтинського району Останін Микола Петрович нагороджений медаллю ордена «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня.

1 червня в Іжевську відкриється III-й Російський форум «Російська інновація — російський капітал». Своє бажання відвідати форум вже підтвердили 50 учасників з 8 регіонів Росії. Для них було заброньовано 120 виставкових місця для демонстрації своїх проєктів. Всього на виставкових площах форуму заплановано розмістити більш як 300 експозицій, при чому 10% з них буде представлена Удмуртією.

Згідно з геолого-економічної оцінки прогнозованих ресурсів нафти, Удмуртія була визнана одним з найбільш перспективних районів для відкриття нових родовищ нафти. За даними вчених потенційні ресурси нафти республіки складають 902,8 млн тон, з них 30 млн тон вже відібрано. На сьогодні в Удмуртії відкрито 118 родовищ нафти, з яких 74 розробляються, 33 підготовлені до розробки, 9 розвідуються та 2 законсервовані.

26 травня в Іжевську пройшло засідання комісії по підготовці та проведенню Всеросійського перепису населення 2010 року. Одна з найбільших проблем — це вказівники назв вулиць та номерів будинків. За даними голів районних адміністрацій, Ленінський та Первомайський райони мають найбільші сектори індивідуальної забудови. В Устиновському районі такі роботи вже закінчені, а в інших районах вони плануються закінчитись до 1 червня.

Медики Удмуртії повідомляють, що ситуація з поширенням «свинячого грипу» стабілізувалась. Вірус пандемічного грипу продовжує циркулювати в навколишньому середовищі, але все ж таки лікарі не очікують збільшення його активності. На сьогодні в Удмуртії від грипу А/H1N1 зроблено 324 тисячі щеплень, а це 20% населення республіки.

В Іжевську з 31 травня по 2 червня будуть приймати послів Фінляндії, Угорщини та Естонії. Візит голів дипломатичних представництв цих країн в регіон вже став традиційним, адже удмурти споріднені з іншими фіно-угорськими національностями. Також до візиту послів приурочений міні-фестиваль «Фіно-угорський контакт», в рамках якого пройдуть виставка угорських художників Іштвана Угі та Ласло Шипоша, концерти угорської класики за участю Фанні Шарварі та Галини Скобелевої, міні-кінофестиваль «Три дні фіно-угорського кіно».

29 травня в Сарапулі пройде Республіканське марійське національне свято «Семик». Гуляння будуть організовані в міському парку імені Пушкіна. На свято запрошені також гості з сусідніх республік Марій-Ел, Татарстану та Башкортостану. З кожною делегацією на свято приїдуть національні творчі колективи, які готують фольклорну композицію, яка б відображала фольклор свого села, міста чи регіону.