Премія Надвірнянської районної ради імені Юрія Шкрумеляка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Премію районної ради імені Юрія Шкрумеляка
Країна Україна Україна
Тип Премія районної ради в галузі дитячої літератури і духовно-патріотичного виховання дітей та молоді.
Вручається: громадянам України, які творчо працюють на території Надвірнянського району Івано-Франківської області.
Підстава:
твори дитячої літератури та розроблені, втілені власні проекти духовно-патріотичного виховання дітей та молоді, що стали вагомою подією в літературному та громадському житті району.
Статус вручається
Нагородження
Засновано: 2015 р.
Перше: 2015
Нагороджені:
Черговість

Премія Надвірнянської районної ради імені Юрія Шкрумеляка - премія в галузі дитячої літератури, розроблення та втілення проектів духовно-патріотичного виховання дітей та молоді.[1]

Історія[ред. | ред. код]

Заснована у 2015 р. Надвірнянською районною радою Івано-Франківської області. Премія встановлена на честь Юрія Шкрумеляка - українського журналіста, поета, перекладача і дитячого письменника, січового стрільця, автора творів про визвольну боротьбу УСС-УГА, уродженця смт.Ланчин Надвірнянського району.

Положення[ред. | ред. код]

Премією відзначаються твори дитячої літератури та розроблені і втілені власні проекти духовно-патріотичного виховання дітей та молоді, що стали вагомою подією в літературному та громадському житті району.

Премією можуть нагороджуватися громадяни України, які творчо працюють на території Надвірнянського району. Премія присуджується щорічно в двох номінаціях:

І. "Поезія, проза" – збірки поезій, прозові твори для дітей.

ІІ. "Патріотичне та духовне виховання" – реалізація проектів патріотичного та духовного виховання молоді.

На здобуття премії представляються збірки поезій, прозові твори для дітей, звіти про реалізацію проектів, опубліковані (оприлюднені), у завершеному вигляді протягом останнього календарного року.

Висунення кандидатів на здобуття Премії здійснюють органи місцевого самоврядування, відділ культури та відділ освіти райдержадміністрації, районні організації творчих спілок та літературно-мистецькі об’єднання, громадські організації району.

Лауреату вручається диплом та грошова винагорода. Вручення проходить щорічно на урочистостях з нагоди вшанування пам'яті Юрія Шкрумеляка на його батьківщині (смт. Ланчин).

Лауреати[ред. | ред. код]

2015[ред. | ред. код]

  • Номінація «Патріотичне і духовне виховання» - Оленюк Ярема Васильович - за створення скульптурного погруддя письменника Юрія Шкрумеляка у Ланчині та серію ілюстрацій до його творів.
  • Номінації «Поезія, проза» - Левицький Василь Юрійович - за упорядкування книг Юрія Шкрумеляка «Молитва за рідну мову» і «Загублений черевичок» та за публікації про його життя і творчість у періодичних виданнях.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ПОЛОЖЕННЯ про премію районної ради імені Юрія Шкрумеляка. Архів оригіналу за 4 вересня 2016. Процитовано 30 липня 2016.

Джерела та посилання[ред. | ред. код]