Проти течії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Проти течії
фотографія
Основна інформація
Жанр Рок, альтернативний рок, патріотичний рок, електро-рок, електро-гранж, індастріл, симфо-рок, хард-рок, хеві-треш, панк-рок.
Країна Україна
Місто Кропивницький / Знам'янка
Мова Українська
Склад - Дмитро Кольчик (Рама Вішес) - лідер, гітара, бас-гітара, вокал, бек-вокал, автор слів та музики.
Колишні
учасники

- Роман Бородюк (Brom) - клавішні, скретч, семпли, playback. - Роман Зєлєнін - гітара. - Олександр Карпухін - гітара. - Юрій Кушніренко - бас-гітара, бек-вокал.

- Олег Лакатош - ударні.

Проти течії у Вікісховищі

В минулому Українаїнський музичний рок-гурт, а на даний момент "Рама Вішес/Проти Течії: офіційна сторінка" - сольний проект його засновника, лідера, ідеолога, автора музики й слів Дмитра Кольчика (Рама Вішес), створений 11 грудня 2011 року у м. Знам'янка Кіровоградської області. Теперішнє місце дислокації: м. Кропивницький.

Історія[ред. | ред. код]

Гурт, окрім сольних концертів, брав участь у багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалях: «Червона Рута», «Рок-булава», «Самар-Дніпро-Фест», «Холодний Яр», «Ше.Fest», «Пісні народжені в АТО», «Важка ділянка VIII», «Зашків-Фест», «Сяйво-Фест» та багато інших. Також дуже багато акустичних виступів за участі лідера гурту Дмитра Кольчика (Рама Вішес), як сольних, так і присвячених допомозі хворим дітям, сиротам, збору коштів та підняття бойового духу воїнам АТО та воїнам повномасштабної російсько-української війни на передовій і в мирних містах України.

На даний час проект має чотири повноформатних альбоми: "У пеклі боротьби" (2017), "Шляхом вітру і вогню" (2019), "Шаман-рок" (2021), "Червоне й чорне" (2024), а ще багато синглів, декілька ЕР і сольних робіт лідера проекту.

Альбом «У пеклі боротьби» вийшов під гаслом «Шабля, воля, рок-н-рол!» Він присвячується боротьбі Українського народу за волю та незалежність, починаючи з часів Русі і закінчуючи сьогоденням.

Альбом «Шляхом віру і вогню» має гасло «Всім, хто по життю — вітер, по суті — вогонь, по релігії — Rock!» Ця платівка — це паралель, між здобуттям свободи нашими предками у запеклих боях і здобуттям її рок-музикантами, а саме: словом, музикою, ідеєю…

Третя платівка має назву "Шаман-рок", у ній музикант постає, як волхв, шаман, провідник між потойбіччям і світом людей. В цьому альбомі все, що пов'язано з магією, містикою, потойбіччям, раєм, пеклом, природою, стихіями та людиною. Це відгук древності у непролазних дрімучих лісах сучасного світу, де гурт змішав та приготував чарівне рок-н-рольне зілля з різних жанрів музики і назвав його "Шаман-рок". Піснею "Прапор у крові" проект долучився до акції "Так працює пам'ять", присвяченої пам'яті Данила Дідіка та всім, хто віддав життя за незалежність України.

Четверта платівка називається "Червоне й чорне" - її гасло: "Червоне - це любов, А чорне - це журба. Червоне - наша кров, А чорне - це земля." Також поєднання цих кольорів є зовнішнім відображенням сенсу текстів і музики проекту, що відображається в одязі, обкладинках тощо. Сенс можна зрозуміти послухавши заглавну пісню даної платівки "Червоне й чорне".

Склад[ред. | ред. код]

  • Дмитро Кольчик (Рама Вішес) — лідер, гітара, бас-гітара, вокал, бек-вокал, автор слів та музики.
  • Костянтин Мірошніченко — звукозапис, зведення.

Дискографія[1][2][ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

ЕР[ред. | ред. код]

Сингли[ред. | ред. код]

Кліпи[ред. | ред. код]

Філософія гурту[ред. | ред. код]

Життя – це бурхлива річка, яка несеться згори до низу, піднімаючи з дна мул та каміння. Людина на певному етапі свого життя сідає в човен на середині цієї річки та обирає сама, куди їй пливти, - вверх до сонця чи вниз до пекельного вогню.

«Проти Течії»[12] пливти дуже тяжко, і більшість складають весла не витримуючи навантаження. Мул та каміння – це стереотипи, які нав'язало собі саме людство у розвитку цивілізації. Рама Вішес намагається перепливти ці нав'язливі суспільством стереотипи, щоб розфарбувати цю сіру буденність прагненням пізнати іншу сторону реальності. Цей шлях не легкий, але він все одно пливе, не зраджуючи своїм принципам, в надії, що він не самотній, запрошуючи всіх охочих у свій човен.[13]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Проти Течії - official - YouTube. www.youtube.com. Архів оригіналу за 13 червня 2021. Процитовано 22 липня 2021.
  2. Proty_Techiyi/Проти Течії. SoundCloud (англ.). Архів оригіналу за 22 липня 2021. Процитовано 22 липня 2021.
  3. Вони надихають на боротьбу піснею: рок-гурт з Кіровоградщини презентує новий альбом (ФОТО, ВІДЕО). Златопіль. 13 травня 2019. Архів оригіналу за 24 липня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  4. Рок-гурт з Кропивницького випустив містичний альбом (ВІДЕО). Златопіль. 25 травня 2021. Архів оригіналу за 24 липня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  5. Рокери з Кіровоградщини презентували новий сінгл (ВІДЕО). Златопіль. 13 травня 2020. Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  6. admin (26 серпня 2020). Кропивницький рок-гурт випустив кліп про кохання і війну (ВІДЕО). Центральноукраїнське бюро новин (CBN) (укр.). Архів оригіналу за 22 липня 2021. Процитовано 22 липня 2021.
  7. Рок-гурт з Кіровоградщини випустив кліп на свою пісню (ВІДЕО). Златопіль. 26 серпня 2020. Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  8. ПРОТИ ТЕЧІЇ (РОК ГУРТ) ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ. Толока (укр.). 23 серпня 2021. Архів оригіналу за 5 вересня 2021. Процитовано 5 вересня 2021.
  9. Копотієнко, Сергій (3 вересня 2021). «Монотонність доріг»: рок-гурт з Кропивницького порадував фанатів новим кліпом (відео). Центральноукраїнське бюро новин (CBN) (укр.). Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  10. Рокери з Кропивницького випустили новий кліп (ВІДЕО). Златопіль. 4 вересня 2021. Архів оригіналу за 5 вересня 2021. Процитовано 5 вересня 2021.
  11. Монотонність доріг з альбому "Шаман-рок" гурт Проти Течії. Толока (укр.). 4 вересня 2021. Архів оригіналу за 5 вересня 2021. Процитовано 5 вересня 2021.
  12. Проти течії - Дискографія. rock.ua (англ.). Архів оригіналу за 22 липня 2021. Процитовано 22 липня 2021.
  13. Проти Течії | РокРадіо UA. RockRadioUA (укр.). Архів оригіналу за 26 листопада 2020. Процитовано 22 липня 2021.