Редкач Іван Юрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іван Редкач
Загальна інформація
Повне ім'я Редкач Іван Юрійович
Прізвисько The Terrible[1]
Народився 11 березня 1986(1986-03-11) (38 років)
СРСР
Вагова категорія Легка вага (до 61,2 кг)
Стійка Шульга
Зріст 177 см
Професіональна кар'єра
Перший бій 3 листопада 2009
Останній бій 11 липня 2023
Боїв 32
Перемог 24
Перемог нокаутом 19
Поразок 6
Нічиїх 1
Не відбулося 1

Іва́н Ю́рійович Ре́дкач (нар. 11 березня 1986,;—професійний боксер, чемпіон USBA (2014) у легкій вазі (до 61,2 кг).

Біографія[ред. | ред. код]

Народився на Сумщині. У 13 років розпочав навчання у Броварському вищому училищі фізичної культури, де і почалися серйозні заняття боксом під керівництвом Олександра Поліщука. У 19 років він боксував на чемпіонаті України серед дорослих, дійшовши до фіналу, де поступився Олександру Ключко. У 2007 і 2008 роках ставав переможцем турніру найсильніших боксерів України. Боксував і на міжнародних турнірах, але постійно натрапляв на лідерів світового боксу — Олексія Тищенко, Рама Аманова, Айдин Сельчука і т. д. Зазвичай програвав 2-3 очка. Останній аматорський турнір, у якому він брав участь, відбувся 2009 року. Це був чемпіонат України, і пристрасті там почалися вже в півфіналі, де у бою з призером Кубка світу Миколою Семенягою Івану зарахували поразку в 5-7. На результат бою подали протест, після переглянутого відео бою перемогу присудили вже Редкачу. У фіналі знову зустрівся з Олександром Ключко і програв 10-13.

Аматорські досягнення[ред. | ред. код]

Професіональна кар'єра[ред. | ред. код]

Після закінчення Броварського вищого училища фізичної культури вирішив перейти у професіонали. Надійшло запрошення із Лос-Анджелеса. Тут він опановував ази професійного боксу, набирався досвіду, спарингувався зі серйозними бійцями. Тренувався під керівництвом тренера Маріо Моралеса, який тренував кумира Івана — Едвіна Валеро.

Професійно боксувати почав 3 листопада 2009 року поєдинком з Кейтом Келлі, якого переміг технічним нокаутом у 4 раунді. Після того Іван виграв ще 17 поєдинків поспіль, аж допоки 13 червня 2015 року не поступився чорногорцю Деяну Златічаніну в бою за статус офіційного претендента на титул чемпіона світу WBC у легкій вазі. Після того Редкача спіткала чорна смуга — 2 перемоги при 3 поразках і 1 нічиїй у наступних 6 поєдинках.

1 червня 2019 року провів перший бій у напівсередній вазі і здобув найбільш значиму перемогу в кар'єрі над ексчемпіоном у двох вагових категоріях американцем Девоном Александером, нокаутувавши його в 6 раунді. Александер двічі піднімався після нокдаунів і продовжував поєдинок, але після того як він опинився на настилі втретє, рефері зупинив бій.[2]

25 січня 2020 року провів бій за статус офіційного претендента на титул WBC в напівсередній вазі проти американця Денні Гарсія і поступився одностайним рішенням суддів. Не зумівши протиставити супернику щось у плані боксерської майстерності, Редкач, крім зовнішнього екстравагантного вигляду, відзначився ще й неспортивною поведінкою, вкусивши суперника за шию в десятому раунді.[3]

17 квітня 2021 відбувся бій Редкача з американцем Реджисом Прогрейсом, який зупинили у 6-му раунді. Українець, який поступався супернику у всіх компонентах боксу, не зміг продовжити поєдинок через пропущений удар у корпус. За словами Івана, його вдарили у пах, хоча повтор показав, що Прогрейс правила не порушував. Спершу судді зафіксували перемогу американця за очками технічним рішенням, однак пізніше переглянули підсумковий результат та присудили Редкачу поразку технічним нокаутом[4][5].

Незважаючи на наявність відео бою, Редкач подав апеляцію на зміну результату поєдинку, намагаючись довести, що не було симуляції з його боку, а був удар супротивника з порушенням правил. Атлетична комісія штату Джорджія одностайно відхилила апеляцію. Результат залишився незмінним — перемога Прогрейса технічним нокаутом.[6]

Набуття подвійного громадянства[ред. | ред. код]

18 квітня 2016 року Іван Редкач повідомив про зміну громадянства та вступ до громадянства Мексики[7]. Оскільки у Мексиці дозволено подвійне громадянство (лише в'їзд у країну і виїзд повинен відбуватися винятково по мексиканському паспорту), то Редкач не позбувся і українського громадянства, але отримання мексиканського громадянства дозволило йому стати платником податків у Мексиці.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ivan 'The Terrible' Redkach a real TV fighter and new USBA champ (англ.) . «PhilBoxing». Процитовано 4 грудня 2014.
  2. Украинский боксер добыл эффектную победу в США: видео нокаута. fakty.ua (рос.). Процитовано 20 грудня 2019.
  3. Укусил соперника, но проиграл. Украинец Редкач уступил американцу в напряженной супербитве. ТСН.ua (рос.). 26 січня 2020. Процитовано 29 січня 2020.
  4. Бокс: Редкач програв Прогрейсу. Укрінформ (українською) . 18 квітня 2021. Процитовано 20 квітня 2021.
  5. Комісія переглянула результат бою Редкача, після якого українця винесли з рингу на ношах. Еспресо TV (українською) . 20 квітня 2021. Процитовано 20 квітня 2021.
  6. iSport.ua (22 травня 2021). Комиссия отклонила апелляцию Редкача по бою с Прогрейсом. iSport.ua (рос.). Процитовано 22 травня 2021.
  7. Український боксер заявив, що України немає, одержавши мексиканський паспорт (фото). ukranews.com. Українські новини. 18 квітня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]