Роті чанай

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роті чанай
Походження  Індія
Необхідні компоненти борошно

Роті-чанай або роті-прата, також відомий як роті-канай, роті-ченнаї та роті-кане, — це індійська страва з коржиків, яка готується в кількох країнах Південно-Східної Азії, особливо в Брунеї, Індонезії, Малайзії, Сінгапурі та Таїланді[1]. Зазвичай його подають із далом або іншими видами каррі, але також можна приготувати різноманітні солодкі чи солоні варіації з різними інгредієнтами, такими як м'ясо, яйця чи сир.

З'явившись приблизно в XIX столітті, роті-чанай став популярною стравою для сніданків і закусок, особливо в країнах Південно-Східної Азії, і є одним з найвідоміших прикладів південноіндійської кухні в цьому регіоні[2][3]. Вважається, що страва була завезена індійцями за часів Британської Малаї, Голландської Ост-Індії та Стрейтс-Сетлментс (поселень у протоках). Вони також відомі під розмовною назвою «мамак» і подаються у вуличних кіосках, розташованих як у сільській місцевості, так і в містах Брунею, Індонезії, Малайзії та Таїланду, а також у центрах лоточників у Сінгапурі[4][5][6].

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. roti canai, n. Oxford English Dictionary. Процитовано 20 січня 2020.
  2. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою Singapore не вказано текст
  3. Krich, John (31 липня 2009). Roti Canai. Wall Street Journal. New York: Dow Jones & Company. ISSN 0099-9660. Процитовано 16 квітня 2018.
  4. Singapore hawker dishes: Roti prata. travelfish.org (англ.). TravelFish. Процитовано 13 січня 2022.
  5. Malaysia's 5 mamak stall favoritesaccess-date=16 April 2018.
  6. Staff writers. The 10 types of roti you'll find at the mamak. Time Out Kuala Lumpur. Kuala Lumpur: Time Out International Limited. Процитовано 16 квітня 2018.