Рудніцький Вадим Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рудніцький Вадим Володимирович
 Рядовий
Загальна інформація
Народження 10 лютого 1978(1978-02-10)
Вільянді, Естонія
Смерть 24 серпня 2014(2014-08-24) (36 років)
Георгіївка
(вогнепальне поранення)
Громадянство Україна Україна
Псевдо «Сват»
Військова служба
Роки служби 2014
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  МВС
Рід військ  Спеціальна міліція
Формування
Війни / битви

Миротворча операція під егідою ООН
Війна на сході України

Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Вади́м Володи́мирович Рудні́цький (10 лютого 1978, м. Вільянді, Естонія — 24 серпня 2014, смт Георгіївка, Лутугинського району Луганської області, Україна) — рядовий, Міністерство внутрішніх справ України, добровольчий спецбатальйон міліції особливого призначення «Шторм».

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 1978 року у місті Вільянді, в Естонії. Згодом його сім'я переїхала до села Привітів Любарського району. Закінчив школу, проходив службу в прикордонних військах у Львові. Згодом потрапив в один зі спецпідрозділів органів внутрішніх справ. По тому більше восьми років служив у 95-й Житомирській окремій аеромобільній бригаді.

Протягом 4-х років двічі брав участь в миротворчій операції на теренах колишньої Югославії. По службі у військових лавах працював в сфері торгівлі.

Зголосився добровольцем в травні 2014 року до підрозділу «Шторм». Загинув при обстрілі терористами блокпосту українських сил — поблизу смт Георгіївка, що під Луганськом.

Вдома залишилися дружина, донька 2006 р.н, син, батьки та молодший брат. Останнє прощання відбулося в Привітові 27 серпня 2014 року.

Нагороди та вшанування[ред. | ред. код]

  • 29 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
  • 9 грудня 2014-го в Привітові відкрито пропам'ятну дошку на його честь.
  • Його портрет розміщений на меморіалі «Стіна пам'яті полеглих за Україну» у Києві: секція 3, ряд 8, місце 12
  • Вшановується 24 серпня на щоденному ранковому церемоніалі вшанування українських захисників, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії[1]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]