Сара Чок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сара Чок
англ. Sarah Chalke
Ім'я при народженні Сара Луїза Крістіна Чок
Народилася 27 серпня 1976(1976-08-27)[2] (47 років)
Ванкувер, Метро-Ванкувер, Британська Колумбія, Канада
Громадянство  Канада
 США
Діяльність акторка, акторка озвучення, телеакторка, кіноакторка
Alma mater Handsworth Secondary Schoold
Роки діяльності 1984 — донині
IMDb nm0149950

CMNS: Сара Чок у Вікісховищі

Са́ра Луї́за Крісті́на Чок (англ. Sarah Louise Christine Chalke, нар. 27 серпня, 1976) — канадсько-американська акторка телебачення, кіно та озвучення, активістка обізнаності про рак молочної залози. Найвідоміші ролі: докторка Елліот Рід у комедійному телесеріалі NBC «Клініка» (англ. Scrubs), Беккі Коннер Гілі у «Розанна», Стелла в сіткомі CBS «Як я зустрів вашу маму».

Особисте життя[ред. | ред. код]

Сара Чок народилася в Оттаві, Онтаріо, середньою із трьох доньок Дугласа і Енджі Чок (мати родом із Ростока, Німеччина).

Виросла у Ванкувері, Британська Колумбія. Згідно з режисерськими коментарями до серіалу «Клініка», Сара відвідувала німецьку школу у рідному місті двічі на тиждень. Її рідна мова — англійська, також вона вільно розмовляє французькою та нашвидку німецькою. Чок закінчила Гендсвортську середню школу (англ. Handsworth High School) у Північному Ванкувері в 1994.

Батько Чок провадить приватну юридичну практику у Ванкувері. Також її батьки керують агентством з усиновлення, яке спеціалізується на поселенні іноземних сиріт (переважно із Китаю) у канадські родини. Старша сестра Сари, Наташа, також займається юриспруденцією.

У квітні 2008 Чок стала громадянкою США.

Заручена з адвокатом Джеймі Афіфі, від якого 24 грудня 2009 народила сина Чарлі Родеса ​​Афіфі.[3]

Кар'єра[ред. | ред. код]

Сара Чок почала з'являтися в різних мюзиклах з 8 років. У 12 вона стала репортеркою канадського дитячого шоу KidZone. У 1993 році Сара отримала роль Беккі (Коннер) Гілі у серіалі Лесі Горансона «Розанна»; також виконала камео в ролі іншого персонажа в епізоді Roseanne «Halloween: The Final Chapter» (#178, вперше показаний 31 жовтня 1995). Потім ненадовго повернулася в Канаду, де знялася в телевізійній драмі Nothing Too Good for a Cowboy (1998—1999).

У 2001 Чок почала виконувати роль лікарки Еліот Рід у комедійному серіалі NBC «Клініка». Зіграла у кількох фільмах, включаючи Ернест йде до школи та Cake, і в дев'ятьох епізодах «Як я зустрів вашу маму». Також Чок з'явилася в програмі Channel 101 The 'Bu с The Lonely Island, пародії на відоме шоу The O.C., але в титрах була вказана як «Памела Фентон».

У 2008 Сара Чок стала представницею лінії жіночої білизни Hanes, що включало також серію рекламних роликів, які зрежисував її колега по Клініці Зак Брафф.[4]

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

Тітка та бабуся Сари Чок померли від раку молочної залози, який важко діагностувати на ранніх стадіях. Після цього Чок серйозно занепокоїлася загрозою подібних пухлин і знялася у фільмі Lifetime Why I Wore Lipstick To My Mastectomy.[5]

Фільмографія[ред. | ред. код]

Телебачення[ред. | ред. код]

Фільми[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bibliothèque nationale de France BNF: платформа відкритих даних — 2011.
  2. SNAC — 2010.
  3. Зірка Клініки Сара Чок одружилася. People. Архів оригіналу за 19 березня 2012. Процитовано 8 червня 2008.
  4. Сара Чок і Зак Брафф із «Клініки» візьмуться за рекламу спідньої білизни Hanes. PopCrunch.com. Архів оригіналу за 19 березня 2012. Процитовано 8 червня 2008.
  5. О »Why I Wore Lipstick To My Mastectomy». MyLifeTime.com. Архів оригіналу за 13 листопада 2007. Процитовано 8 червня 2008. {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)

Посилання[ред. | ред. код]