Сахневич Володимир Дмитрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Володимир Сахневич
Володимир Дмитрович Сахневич
 Полковник
Загальна інформація
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького II ступеня (Україна) Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)

Володимир Дмитрович Сахневич — український воєначальник, полковник 14 ОМБр Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Лицар ордена Богдана Хмельницького II та III ступеня.

Життєпис[ред. | ред. код]

З перших днів російсько-української війни на сході Україні у складі 51-ї окремої механізованої бригади (заступник командира з тилу та постачань).

Здійснив одинадцять успішних бойових рейдів, в тому числі й захоплення Савур-Могили. Після її взяття росіяни почали стріляти з навколишніх сіл та території РФ. Тоді Сахневичу було поставлене завдання забезпечити підвезення провіанту, бойового комплекту та поповнення на Савур-Могилу та вивезення поранених. Згодом кількох успішних рейдів було злито інформацію місцевими жителями, і група Сахневича потрапила в засідку кадирівців. Далі був полон.

24 серпня 2014 року в окупованому Донецьку відбувся марш полонених, в якому зі слідами побиття першим йшов Володимир Сахневич. Пізніше був обміняний та повернувся служити в рідну 14-ту окрему механізовану бригаду.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден Богдана Хмельницького II ступеня (19 липня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[1];
  • орден Богдана Хмельницького III ступеня (10 грудня 2021) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку[2].

Військові звання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Указ Президента України від 19 липня 2022 року № 517/2022 «Про відзначення державними нагородами України»
  2. Указ Президента України від 10 грудня 2021 року № 629/2021 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Сухопутних військ України»

Джерела[ред. | ред. код]