Серджіо Піццорно

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сержіо Піццорно
англ. Serge Pizzorno
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Sergio Lorenzo Pizzorno
Дата народження 15 грудня 1980(1980-12-15) (43 роки)
Місце народження Newton Abbot, Англія
Роки активності 1998 — сьогодні
Громадянство Велика Британія Велика Британія
Професія гітарист, продюсер
Інструменти гітара[1], вокал[d][1] і musical keyboard[1]
Жанри інді-рок
електронна музика
Колективи Kasabian, The S.L.P.
Лейбли Columbia Records
www.sergepizzorno.com

Сержіо Піццорно (* 15 грудня 1980, Ньютаун Еббот, Девон, Англія) — британський гітарист, продюсер, один з засновників гурту «Kasabian». Після того як Крістофер Карлофф залишив гурт у 2006-му, Піццорно став основним автором пісень колективу.

Життєпис[ред. | ред. код]

Дід Серджіо емігрував до Англії з Італії, з міста Генуя. Його син, батько Серджіо, одружився з англійською вчителькою. Попри те, що все своє життя він прожив у Лестері, але народився він у невеликому містечку Ньютаун-Еббот (Newton Abbot).

У віці 12 років він почав захоплюватись рейв-музикою, у своїй кімнаті - за допомогою семплеру та комп'ютеру Atari - він пробував записувати треки у стилі хард-техно. У 1994 він почув Oasis і, за особистими словами, «прозрів остаточно». На 15-й день народження батьки подарували йому гітару Vantage за 65 фунтів. Першою піснею, яку він розучив, стала «Live Forever»[2].

Kasabian[ред. | ред. код]

Разом зі своїм шкільним товаришем, він організував гурт. Переломним для хлопців став 2004 рік коли був підпісаний контракт з компанією BMG. У вересні 2004 виходить однойменний дебютник. Восени гурт об'їхав з туром всю Британію. Заключний концерт відбувся у 24-ий день народження Серджіо, у лондонському концертному залі Brixton Academy.

Після того, як Кріс Карлофф залишив колектив, Піццорно став першою особою у Kasabian. Він пише пісні, займається аранжуванням; також він був продюсером синглів, які виходили на підтримку третього студійного альбому.

Інші проєкти[ред. | ред. код]

В травні 2019 року Серджіо започаткував сольний проєкт з назвою The S.L.P.. Перший сингл має назву "Favourites" й був записаний за участі британської реперки Little Simz.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Має дружину Емі та двох дітей: Енніо Сілва Піццорно і Лучіо.

Співпраця[ред. | ред. код]

Разом з Карлоффом та своїм кумиром, DJ Shadow, вони записали сумісний трек The Tiger. Він увійшов до альбому The Outsider.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • На першому концерті британського туру 2005 року, хтось з фанів кинув у Серджіо пляшкою, через що він не зміг далі продовжувати концерт.[3]
  • Після виступу на V Festival, Піццорно напився до такої міри, що прокинувся у гримерці гурту Siccors Sisters. До тями його привела вокалістка Ана Мартонік. З тих пір вони добрі друзі.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Montreux Jazz Festival Database
  2. Бен Мітчелл. — Q magazine, лютий 2007 року. «Gang of New York», ст. 80-85.
  3. Kasabian: Твавма на виробництві. Архів оригіналу за 25 лютого 2008. Процитовано 28 липня 2010.