Стефанишин Богдан Євгенійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Богдан Стефанишин
Стефанишин Богдан Євгенійович
 Солдат
Загальна інформація
Смерть 30 березня 2022(2022-03-30)
Чернігів[1]
(загинув у ході російського вторгнення в Україну)
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ Сили територіальної оборони
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Богдан Євгенійович Стефанишин — солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни, що загинув під час російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Життєпис[ред. | ред. код]

Богдан Стефанишин у ході російського вторгнення в Україну в 2022 році був бійцем територіальної оборони міста Києва. Загинув 30 березня 2022 року під Черніговом від снаряда окупантів[2].

У січні 2009 року він одружився з Ольгою Стефанишин - громадська антикорупційна активістка, експертка у сфері захисту прав пацієнтів. працювала виконавчою директоркою громадської організації «Пацієнти України», потім працювала заступницею міністра охорони здоровʼя України, під керівництвом Уляни Супрун. 2019 року Ольга Стефанишин була обрана народним депутатом Верховної Ради України IX скликання від партії "Голос"[3]. У вересні 2019 року вона стала членом комітету з питань здоров'я нації. У родині народилося дві доньки[4].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, мужність і самопожертву у волонтерській діяльності.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Меморіал пам’яті: волонтер Богдан Стефанішин
  2. Орлова, Віолетта (31 березня 2022). Під Черніговом від рук росіян загинув чоловік народної депутатки від партії "Голос". УНІАН (укр.). Процитовано 4 квітня 2022.
  3. Депутатка Ради Стефанишина втратила чоловіка – «загинув, намагаючись врятувати людей». Радіо Свобода (укр.). 31 березня 2022. Процитовано 4 квітня 2022.
  4. Мазур, Иван (22 березня 2022). Кто Богдан Стефанишин и как погиб. КЛИКЕР (укр.). Процитовано 22 березня 2022.

Джерела[ред. | ред. код]