Танго і Кеш

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Танго і Кеш
Tango & Cash
Жанр бойовик
комедія
Режисер Андрій Кончаловський
Альберт Магнолі
Продюсер Пітер Губер
Джон Пітерс
Ларрі Дж. Франко
Барбара Каліш
Пітер МакДональд
Тоні Мунафо
Сценарист Ренді Фельдман
У головних
ролях
Сильвестер Сталлоне[1][2][…], Курт Расселл[1][2][…], Джек Паланс[2][3][4], Тері Гетчер[1][2][…], Брайон Джеймс[2][4], Едвард Банкерd[2][4], Джеймс Гонґ[2][4], Джеффрі Льюїс[2][4], Клінт Говард[4], Lewis Arquetted[2][4], Marc Alaimod[2][4], Michael J. Pollardd[2][4], Майкл Джетер[4], Роберт З'Дар[2][4], Гленн Маршаверd[5], Крістен Далтонd[5], Shabba-Dood[5], Elizabeth Sungd[5], Roy Brocksmithd[5] і Роксенн Керноганd
Оператор Дональд І. Торін
Композитор Гарольд Фальтермаєр
Монтаж Г'юберт де Ла Буіллерье
Роберт А. Ферретті
Художник Дж. Майкл Ріва
Річард Бергер
Девід Ф. Классен
Берні Поллак
Марвін Марч
Кінокомпанія Warner Brothers
Дистриб'ютор InterCom і Netflix
Тривалість 100 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1989
Кошторис $55 000 000
Касові збори США США $63 408 614
IMDb ID 0098439

«Танго і Кеш» (англ. Tango & Cash) — американський бойовик 1989 року, знятий Андрієм Кончаловським.

Сюжет[ред. | ред. код]

Рей Танго і Габріель Кеш — найкращі поліцейські Лос-Анджелеса. Гангстер Ів Перрет, розгніваний тим, що вони перехопили його партію наркотиків, підставляє Танго і Кеша.

Поліцейських звинувачують у скоєнні вбивства офіцера поліції, який працював під прикриттям, і відправляють до в'язниці, де повно злочинців, яких вони самі колись запроторили за ґрати. Єдина надія Танго і Кеша залишитися в живих — це втеча з в'язниці і пошук доказів злочинів Перрета.

Історія створення[ред. | ред. код]

У фільму незвичайна доля. Андрій Кончаловський, який переїхав до США, перебивався малобюджетними фільмами і давно шукав можливості зняти дорогий бойовик, щоб виправити свої фінансові справи.

Доля дала йому таку можливість у вигляді фільму «Танго і Кеш». Однак, повноцінно зняти його Кончаловський не зміг. Продюсери сильно засумнівалися в успішності картини, дивлячись на те, як режисер втілює її на екрані. Незадовго до кінця вони відсторонили Кончаловського від роботи, і фільм дознімав інший режисер — Альберт Магнолі (Albert Magnoli). У титрах, проте, Кончаловський значиться як єдиний режисер.

Критики відзначають, що через це фільм явно постраждав. У нього абсолютно безглузда кінцівка, яка сильно його псує. Інша художня особливість — це роль Сильвестра Сталлоне, можна сказати, що в цьому фільмі він чи не вперше знявся в ролі не супермена, а скоріше інтелектуала і фахівця своєї справи.

Сам же Кончаловський в своїй книзі «Низькі істини» відгукується про Сталлоне як про мало не єдину мислячу людину на тих зйомках. У книзі ясно відображено, що у них обох були хороші стосунки, і що Кончаловському більш інших вдалося зрозуміти, чого хочеться самому Сталлоне, чому останній був дуже радий. Слова Кончаловського про Сталлоне: «Сталлоне — людина, цілком віддає собі звіт, хто він є», "Коли я сказав, що не хотів би ні разу в картині бачити його оголеним, у нього радісно спалахнули очі — адже все 1980-ті пройшли під знаком його торсу. Я запропонував йому грати інший характер, і це дивно збіглося з тим, що йому самому хотілося. Він розумів, що його колишній образ себе зжив — не можна вже більше повторювати Рембо. Публіка перенаситилася його іміджем — пора змінюватися. Та й вік уже не той. Набуття нового амплуа почалося з появи на обкладинці «Есквайр» його фотографії в простих окулярах з металевою оправою, акуратно підстриженого — колишній Рембо став бізнесменом.

І у мене було те ж бажання — змінити його імідж, зробити його героя не суперхіповим, а, навпаки, дуже консервативним, одягнути в костюм-трійку, в жилетку. Я уявляв собі його людиною процвітаючим, граючим на біржі. Наші прагнення збіглися. Саме після цього мій агент подзвонив і сказав: «Сталлоне від тебе без розуму». ", « В цілому його стратегія з моїми пропозиціями збіглася».

Цікаві факти

У стрічці взяв участь радянський актор який емігрував до США Савелій Крамаров.

Фільм зняв радянський режиссер Андрій Кончаловський. Він не встиг доробити цей проект том кінцівку фільму доробив інший режиссер, але у титрах він вказаний як єдиний режиссер цієї стрічки.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]