Таємниці горизонту

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Mysteries of the Horizon
Творець: Рене Маґрітт
Час створення: 1955
Ширина: 65 см
Матеріал: олійна фарба
Жанр: Сюрреалізм
Музей: невідомо

«Шедевр», або «Таємниці небокраю» (фр. Le Chef-d'Oeuvre ou Les mystères de l'horizon) — сюрреалістична олійна картина 1955 року Рене Маґрітта.

На картині зображено трьох, здавалося б, однакових чоловіків в капелюхах. Вони знаходяться на відкритому повітрі в сутінках. Хоча здається, що вони живуть в одному просторі, виглядає так, що кожен з них існує в окремій реальності. Кожен дивиться в інший бік. У небі над кожною фігурою окремий щораз більший півмісяць.

Чоловіки в капелюхах-казанках часто з'являються в роботах Маґрітта, починаючи з його картини 1926 року «The Musings of a Solitary Walker». Вони представлені такими, що мають невизначені або ідентичні особистості. На фотографіях самого Маґрітта часто можна побачити в казанку.

Маґрітт створив гуаш у 1964 році з тією самою темою, також під назвою Le Chef-d'Oeuvre ou les Mystères de l'Horizon (Шедевр або таємниці горизонту)[1][2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. impressionist & modern art {!} sotheby's l05002lot000203056990027000en.
  2. David Sylvester (ed.), Sarah Whitfield and Michael Raeburn, René Magritte, Catalogue Raisonné, Gouaches, Temperas, Watercolours and Papiers Collés, London, 1994, vol. IV, no. 1547, illustrated p. 264