Тензін (персонаж)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тензін
Батько Аанг
Мати Катара
Брат/сестра Bumid і Kyad
У шлюбі з Pemad
Дитина Jinorad, Ikkid, Meelod і Rohand
Відомі учні Кора
Творець Майкл Данте ДіМартіно
Актор озвучування Oriol Rafeld[1] і Дж. К. Сіммонс
Персонаж твору Легенда про Кору
З вигаданого світу World of Avatard
Надлюдська особливість або здатність Магія Повітря (Аватар)

Тензін — персонаж анімайційного мультсеріалу «Аватар: Легенда про Корру», молодший син Аватара Аанга і Катари, маг повітря.

Біографія[ред. | ред. код]

Тензін був наймолодшим та улюбленим сином Аанга, тому брат і сестра ревнували його. Він гарно оволодів повітрям, і саме Тензін намагався навчити Корру, нового Аватара, магії повітря протягом першого сезону.

Сім'я[ред. | ред. код]

Аанг — батько Тензіна, Аватар. На той час єдиний маг повітря, він займався навчанням сина магії повітря, передаючи таким чином свої знання.

Катара — мати із Південного племені води. Сильна цілителька, маг води та крові. Стала дружиною Аанга, а після його смерті навчала Корру, наступного Аватара.

Сокка — дядько, брат Катари. Не відомо, як і коли він помер, але згадувався у 9 серії першої книги (розповідалось про суд над злочинцем Яконом).

Бумі  — старший брат. Не початково не володів магією, хоча опанував магію повітря у 3 книзі. Має схожий характер з дядьком Соккою. Названий на честь друга Аанга, царя Землі.

Кіа — середня сестра. Маг води та зцілення отримала ім'я від бабусі яку вбили маги вогню. Носить Намисто таке як у мати . Дуже любить своїх племінників.

Джинора — старша донька, маг повітря. Розумна дівчина, має зв'язки з духами. Закохана у Кая із Царства Землі, який оволодів повітрям.

Міло — старший син, маг повітря.

Іккі — молодша донька, маг повітря.

Рохан — молодший син, народився у 10 серій першої книги.

Стосунки[ред. | ред. код]

Тензін у молодості зустрічався зі старшою донькою Тоф Бей Фонг, Лін. У них були різні інтереси: вона була зацікавлена роботою Шефа поліції, а він хотів створити сім'ю. У Тензіна була помічниця, яка була в нього закохана - Пема, майбутня дружина. І коли вона зізналася Тензіну в коханні, він вирішив закінчити стосунки з Лін, яка через це навіть хотіла посадити Пему до вʼязниці. Але вони залишилися друзями і допомогали Коррі. Пем і Тензін мають 4 дітей.

Примітки[ред. | ред. код]