Трікстер (музикант)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Трікстер
англ. Trickster
Основна інформація
Повне ім'я Юрген Піхлер
(Juergen Pichler)
Місце народження Австрія
Роки активності 2022 — нині
Громадянство Велика Британія Велика Британія
Професії музикант
Інструменти Фортепіано
Жанр поп, попрок
www.trickster.com

Трікстер (англ. Trickster, справжнє ім'я Юрген Піхлер) - австрійський музикант, який проживає у Великобританії, відомий своїм еклектичним музичним стилем.

Музична кар'єра[ред. | ред. код]

Співак Трікстер дебютував у листопаді 2022 року з синглом Thank Fuck It's Christmas, в якому разом з Королівським філармонічним оркестром виконав нецензурну пісню, що відображає напруженість і стрес того року. Слова пісні написав Гай Чемберс (автор пісень і продюсер Роббі Вільямса) у співпраці з коміком Стівом Ферстом і групою Трікстер.[1][2][3] Описана як "єдина різдвяна пісня, яка могла б з'явитися у 2022 році", її текст націлений на проблемні фактори того року, такі як діяльність уряду Великобританії, криза вартості життя, пандемії, спроби ультра-багатіїв переселитися на Марс.[4]

Також була випущена чиста версія під назвою Praise Be It's Christmas, а два відеокліпи на неї стали вірусними, набравши кілька мільйонів переглядів на YouTube. Один з цих кліпів зняв Філ Гріффін (відомий своєю роботою з Емі Вайнгауз, Діаною Росс, Полом Маккартні),[5] а інший, знятий у швейцарських Альпах, - Норберт Блеха (Реквієм для Домініка, Вольфслібе).[6] Гроші, отримані від продажу обох пісень, Трікстер пожертвував благодійним організаціям, що займаються проблемами дитячого та соціального голоду.[7][8]

У цих кліпах справжнє обличчя Трікстера було приховане за анімацією, що спонукало до спекуляцій про те, ким він може бути. Дехто цікавився, чи був він співавтором текстів пісень Стівом Фурстом,[5] чи якоюсь популярною особистістю, з якою Гай Чемберс працював раніше, або ж якимось колишнім відомим ім'ям, яке потьмяніло і з яким потрібно було звести рахунки.[4]

У травні 2023 року Трікстер випустив сингл Still Kicking, натхненний автокатастрофою, яку він пережив у 2017 році на півдні Франції, з музикою, яку описують як таку, що спирається на альтернативний рок кінця 90-х, американську музику та кінематографічні саундтреки.[9] Трек був спродюсований Гаєм Чемберсом, Річардом Флеком та Trickster. У кліпі співак знявся без жодної анімації, щоб приховати своє обличчя, а разом з історією пісні в пресі з'явилася додаткова інформація про те, що він є австрійцем, який проживає у Великій Британії.[10]

У листопаді 2023 року Trickster випустив "Silent Night" vs "Santa Claus Is Coming To Town", суміш двох різдвяних класичних пісень за участю вокальної групи Swingle Singers. З цієї нагоди у ЗМІ також згадувалося справжнє ім'я цього співака - Юрген Піхлер[11] (власник бренду Trickster).[12] Він вже був відомий як продюсер різних гуртів і музикантів (наприклад, австрійського гурту Hunger)[13][14] і як автор пісень (наприклад, Olé Hola Патріка Лінднера).[15] Він також підтримував благодійні ініціативи, такі як "Зупинити цуценячу мафію" в Австрії.[16]

Дискографія[ред. | ред. код]

  • Thank Fuck It's Christmas (сингл, 2022)
  • Still Kicking (сингл, 2023)
  • "Silent Night" vs "Santa Claus Is Coming To Town" (сингл, 2023)
  • Be Careful What You Wish For (сингл, 2024)
  • God Save the King (сингл, 2024)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sweary Single Up For UK Christmas #1 Written By Robbie Williams' Songwriter. The Music. Процитовано 3 травня 2024 р.
  2. Robbie Williams’ songwriter Guy Chambers shares NSFW song ‘Thank Fuck It’s Christmas’. NME. Процитовано 3 травня 2024 р.
  3. Robbie Williams' songwriter aiming for Christmas Number One with expletive-ridden tune. Дейлі міррор. Процитовано 3 травня 2024 р.
  4. а б Swear words and the Christmas spirit: Trickster’s holiday song. Free Malaysia Today. Процитовано 3 травня 2024 р.
  5. а б Animator Ben Wild, director Phil Griffin and Robbie Williams songwriter Guy Chambers hope for Christmas number one. Prolific North. Процитовано 3 травня 2024 р.
  6. Blecha drehte Musikvideo für Weihnachts-Hit. Burgenländische Volkszeitung. Процитовано 3 травня 2024 р.
  7. Celebs supporting good causes this Christmas - Trickster supports food banks across the UK. UK Fundrising. Процитовано 3 травня 2024 р.
  8. Trickster Supports UK Biggest Food Bank Network in ‘Tsunami of Need’ With Record-breaking Donations of Food & £10,000 Cash During 2022’s Winter of Discontent. London Daily News. Процитовано 3 травня 2024 р.
  9. Still Kicking. Record of the Day. Процитовано 3 травня 2024 р.
  10. Eclectic Austrian Music Artist Trickster To Release New Single "Still Kicking". Top40-Charts. Процитовано 3 травня 2024 р.
  11. It’s a Merry Trickster Christmas!. Classic Pop. Процитовано 3 травня 2024 р.
  12. "Trickster" trademark. Wirtschaft.ch. Процитовано 3 травня 2024 р.
  13. Hunger. Austrian Music Export. Процитовано 3 травня 2024 р.
  14. Electronic Pop/Rock Band HUNGER Announces 2016 Tour. Процитовано 3 травня 2024 р.
  15. Patrick Lindner - Olé hola. Dutch Charts. Процитовано 3 травня 2024 р.
  16. Stoppt die Welpenmafia. NEWS. Процитовано 3 травня 2024 р.