Т-125 (трактор)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Т-125
Загальні характеристики
Призначення універсальний сільськогосподарський
Тип рушія колісний
Тяговий клас 3
Розташування двигуна попереду
Трансмісія
Тип трансмісії механічна
Модельний ряд
Наступник Т-150К

Т-125 — колісний трактор класу 3 т призначений для всіх видів сільськогосподарських робіт, може використовуватися з дорожніми та будівельними машинами, а також для транспортних робіт з причепами та напівпричепами вантажопідйомністю до 10 т.

Вироблявся на Харківському тракторному заводі — з 1962 по 1967 рік.

На тракторі встановлений шестициліндровий двигун АМ-03 (виробництва Алтайського моторного заводу) водяного охолодження і з запуском за допомогою пускового двигуна з електростартером. Муфта зчеплення фрикційна, суха, дводискова, постійно замкнутого типу. Передній міст, який також є ведучим, включається за допомогою роздавальної коробки паралельно із заднім мостом. Гальма колодкові, з пневматичним приводом. Пневматичну систему використовують також для полегшення управління муфтою зчеплення і гальмування причепів.

Рама трактора складається з двох частин, з'єднаних між собою вертикальних і горизонтальних шарнірами. Вертикальний шарнір служить для повороту трактора, а горизонтальний забезпечує пристосовність коліс до профілю дороги і розвантажує раму від скручують зусиль. Підвіска переднього моста ресора. Трактор повертається за допомогою рульового механізму з гідропідсилювачем.

Трактор оснащений роздільно-агрегатної гідравлічної навісною системою, гідрофіковані гаком, причіпний скобою, ходоуменьшителем і незалежним ВОМ. Кабіна трактора суцільнометалева двомісна з опаленням від вентилятора водяного охолодження двигуна. Також є пристосування для підігріву масла і води.

Посилання[ред. | ред. код]