Церква святих апостолів Петра і Павла (Поплави)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Церква святих апостолів Петра і Павла (Поплави)

Тип церква
Країна  Україна
Розташування Поплави
Конфесія ПЦУ

CMNS: Церква святих апостолів Петра і Павла у Вікісховищі

Церква святих апостолів Петра і Павла в Поплавах — парафія і храм Скалатського благочиння Тернопільської єпархії Православної церкви України в селі Поплави Тернопільського району Тернопільської области.

Історія церкви[ред. | ред. код]

Датою заснування парафії є 1939 рік. Тоді було освячено хрест під будівництво храму. Споруди звести так і не вдалося, жителі села ходили до скалатської церкви.

Власний храм у поплавчан з'явився 12 липня 2004 року, коли під нього переобладнали приміщення колишньої крамниці. Під керівництвом активістів Павла Лучишина та Євгена Горбаля і з допомогою скалатських парафіян жителі села сумлінно попрацювали над будівлею. Декан римо-католицької церкви Михайло Яворський пожертвував новоствореній святині церковний дзвін.

Значну допомогу в будівництві дзвіниці та огорожі надав житель Тернополя Любомир Мандзій. Активну участь в її спорудженні брала молодь села на чолі з Андрієм Орликом та Андрієм Станьковським. Наступним кроком у перетворенні приміщення є його перекриття та встановлення церковного купола.

Парохи[ред. | ред. код]

  • о. Віктор Борисюк (з ?).

Джерела[ред. | ред. код]