Шевченко Віктор Дмитрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шевченко Віктор Дмитрович
Народження 25 жовтня 1946(1946-10-25) (77 років)
Межиріч, Лебединський район, Сумська область, Українська РСР, СРСР
Навчання Південноукраїнський національний педагогічний університет імені Костянтина Ушинського
Діяльність художник

Шевченко Віктор Дмитрович (25 жовтня 1946, с.Межиріч, Лебединський район, Сумська область) — український художник.

Біографія[ред. | ред. код]

Шевченко Віктор Дмитрович народився 25 жовтня 1946 року в селі Межиріч Лебединського району Сумської області в родині художника. Батько — Дмитро Якович, був художником — оформлювачем, мати — Литвиненко Анастасія Леонтіївна. У 1948 році батьки завербувалися на завод до Сибіру в місто Кемерово, туди забрали й Віктора.

У 1953 році родина повернулася на Батьківщину до села Межиріч.

У 1954 році Віктор пішов до школи. У 6-му класі пішов на гурток малювання до вчителя Дубровіна Івана Матвійовича, який відвідував протягом трьох років. Коли навчався в середній школі, знову продовжував малювати з вчителем Павленком Костнм Федоровичем. Одну з перших картин «Чорноморці» художник подарував у Коржівський будинок культури.

У 1966 році пішов до армії, проходив службу в Благовіщенську. По закінченню служби повернувся додому.

У 1969 році поїхав на Західну Україну в село Завадка Львівської області, де влаштувався працювати вчителем малювання та фізкультури. З 1970 року почав працювати в Коржівській школі. У 1973 році почав оформлювати кабінети Коржівської школи та за запрошенням директора Пустовійтівської школи робив розпис географічного кабінету.

За порадою завідувача методичного кабінету в 1975 році вступив до Одеського педагогічного інституту ім. Ушинського на художньо-графічний факультет, який закінчив у 1980 році.

Творчість[ред. | ред. код]

У 1982 році в школі пройшла перша виставка робіт місцевого художника. Роботи Віктора Дмитровича продавались в Києві, потрапили до Італії. У Коржівському будинку Культури діє виставка місцевого художника Шевченка Віктора Дмитровича, яка постійно оновлюється.

Джерела[ред. | ред. код]