Шершньова Олена Леонідівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олена Шершньова
Народилася 13 вересня 1988(1988-09-13) (35 років)
Київ
Громадянство Україна Україна
Діяльність психологиня, психотерапевтка, експертка на радіо та ТБ
Alma mater КНУ ім. Тараса Шевченка

Олена Леонідівна Шершньова (дів. Кір'янова; нар. 13 вересня 1988, Київ) — психологиня, психотерапевтка, PhD. Авторка та ведуча проєктів «Психологічна оборона» на хвилі «Авторадіо Україна» та «Секрети психолога» на телеканалі «LIVE». Експертка телемарафону «Єдині новини»[1], телеканалів «1+1»[2], «Київ»[3], «Ми — Україна»[4] та ін.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 13 вересня 1988 р. у м. Києві. Батько — Кір'янов Леонід Васильович. Мати — Кір'янова Наталія Василівна. Має двох старших сестер — Ірину і Тетяну. Під час навчання в 10-му класі почала захоплюватися історією, відшукала останнього головнокомандувача УПА Василя Кука та взяла у нього інтерв'ю. Матеріал опублікувало видання «Народне слово». З того часу почала співпрацювати зі ЗМІ. По закінченню школи вступила до Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка та продовжила роботу в медіа.

У 2013 році захистила кандидатську дисертацію з історії, отримавши ступінь PhD. Тоді ж почала вивчати психологію у психосоматологині Тетяни Калашник. У 2017 вступила на другу вищу освіту за спеціальністю «психологія» до КНУ ім. Тараса Шевченка. Пройшла 4-річне навчання в Вісбаденській академії позитивної та транскультурної психотерапії та здобула сертифікацію «психотерапевт». Паралельно підвищувала кваліфікацію психолога на курсах «Основи травмотерапії», «Основи когнітивно-поведінкової терапії», «Психіатрія для психологів», «Робота з ПТСР під час війни» та ін. Навчалася на авторському курсі у засновника школи екзистенційної психології, професора Стенфордського університету Ірвіна Ялома.

З перших днів повномасштабного вторгнення знаходилася в Києві: провадила волонтерську діяльність, брала участь у загальнонаціональному телемарафоні «Єдині новини», працювала з постраждалими. Зокрема з підлітком, що вів щоденник в окупації, опублікований потім у «The Wall Street Journal».

20 жовтня 2023 року була відзначена нагородою «Лавр незламності Українців» за відданість своїй країні, дієвий патріотизм, активну громадську позицію та вагомий внесок у підтримку ЗСУ.  

Освіта[ред. | ред. код]

Сім'я[ред. | ред. код]

З 2006 по 2009 та з 2012 по 2013 була одружена з музикантом Євгеном Тріпловим

З 2017 по 2023 перебувала у шлюбі з адвокатом Павлом Шершньовим.

Має сина Леоніда (нар. 2018)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Вроджені відхилення та психопатія – причина страт росіянами українських військових. Шершньова (укр.), процитовано 11 січня 2024
  2. Вантаж 200 Переслідують мерці. Як позбутися жахливих спогадів | Жити далі (укр.), процитовано 11 січня 2024
  3. Звикли, чи пристосувалися: як українці навчилися жити з війною - психологиня Олена Шершньова (укр.), процитовано 11 січня 2024
  4. Дві травми Путіна, які зробили з нього диктатора та вбивцю. ПСИХОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ / ШЕРШНЬОВА (укр.), процитовано 11 січня 2024