Шосе 11 (Альберта)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шосе 11

Шосе Девіда Томпсона за межами національного парку Банф.
Загальні дані
Країна  Канада
Мережа provincial highways in Albertad
Довжина 318.2 км
Міста Ред-Дір
OpenStreetMap r13902998  ·R

CMNS: Шосе 11 у Вікісховищі

Шосе провінції Альберта № 11, яке зазвичай називають шосе 11, офіційна назва шосе Девіда Томпсона — це провінційне шосе в центральній Альберті, Канада. Довжина 318 км від шосе 93 на перетині річки Саскачеван біля гори Сарбах у національному парку Банф на схід до шосе 12 поблизу Невіса. Проходить повз Нордегг і через Рокі-Маутін-Хаус, Силвен-Лейк і Ред-Дір уздовж свого курсу. Шосе названо на честь Девіда Томпсона, британсько-канадського торговця хутром, геодезиста та картографа, який досліджував територію між Rocky Mountain House і Kootenae House (біля сучасного Інверміра, Британська Колумбія) через перевал Хоуз.

Опис маршруту[ред. | ред. код]

Шосе 11 у напрямку Банфа в серпні 2017 року

Більшість шосе 11 підтримується Альберта Transportation. Сегмент у межах національного парку Банф підтримується урядом Канади[1], а в межах Ред-Дір місто має юрисдикцію та несе відповідальність за обслуговування. Починається на Icefields Parkway (шосе 93) і подорожується на схід протягом 6 км через національний парк Банф, де для руху через національні парки необхідне придбання перепустки[2].

За межами національного парку Банф шосе йде паралельно річці Північний Саскачеван і перетинає малонаселений лісовий заповідник Скелястих гір. Він проходить повз західний берег озера Абрахам і Нордегг. Шосе продовжується на схід до Rocky Mountain House, де воно збігається з шосе<span typeof="mw:Entity" id="mwPw"> </span>22. Продовжуючи рух на схід, шосе проходить повз Альгамбру, Кондор, Еквілл і Бенальто, а потім оминає озеро Сільван і в'їжджає в місто Ред-Дір. Шосе — це чотирисмугове шосе, розділене між шосе 20 і Ред Дір, і перетинає дамбу та міст через озеро Сігнет[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Parks Canada - Parks Canada Performance, Evaluation and Audit 2009 Plan. Parks Canada. Архів оригіналу за 14 травня 2016. Процитовано 26 квітня 2016.
  2. Canada. Banff National Park - Park Passes. Parks Canada. Процитовано 26 квітня 2016.
  3. Site.

Посилання[ред. | ред. код]