Шосе 4 (Альберта)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шосе 4

Шосе 4 в Альберті за кілька кілометрів до Летбриджа.
Загальні дані
Країна  Канада
Мережа provincial highways in Albertad
Номер 4
Довжина 103.36 км[1]
Міста Летбридж
OpenStreetMap r1725676  ·R

CMNS: Шосе 4 у Вікісховищі

Шосе провінції Альберта № 4, яку зазвичай називають шосе 4, це 103 км шосе на півдні Альберти, Канада, що з’єднує шосе 3 у Летбриджі до міжштатної автомагістралі 15 у Монтані. Шосе було визначено в 1999 році як Перше меморіальне шосе сил спеціального призначення на честь елітних солдатів, які їздили до Хелени, штат Монтана, для навчання перед Другою світовою війною. Шосе продовжується в Сполучених Штатах, зберігаючи цю саму назву.

Він починається в Куттсі на найжвавішому прикордонному переході Альберти, петляючи на північ через пологі пагорби та сільськогосподарські угіддя на півдні провінції. Він оминає Мілк-Рівер, Уорнер і Стірлінг, перш ніж досягти Летбріджа, де стає 43 Вулиця і закінчується на Кроуснест Трейл на східній частині міста. У 1995 році його було визначено як частину коридору CANAMEX[en], який з’єднує Канаду з Мексикою та Сполученими Штатами, включаючи великі міста Солт-Лейк-Сіті, Лас-Вегас, Лос-Анджелес і Сан-Дієго, які розташовані на міжштатній автомагістралі 15.

Між Летбриджем і шосе 61 поблизу Стерлінга, шосе 4 підписаний як частина маршруту Red Coat Trail, історичного маршруту, що тягнеться від південної Альберти до Манітоби, який рекламується як такий, що приблизно нагадує шлях, яким пройшла північно-західна кінна поліція під час своїх пошуків до прерій.

Опис маршруту[ред. | ред. код]

Основний маршрут національної системи автомобільних доріг, шосе 4 визначено як ключовий міжнародний коридор. Це розділене на чотири смуги шосе, побудоване паралельно лінії Канадської тихоокеанської залізниці. За межами Летбріджа та Коутса на шосе встановлено обмеження швидкості 110 км/год (68 миль/год), як і більшість інших великих розділених магістралей Альберти за межами міських районів.

Дивись також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Alberta Railway and Coal Company, St. Mary's River. Public Archives of Canada. 2005 [First published 1883]. Процитовано 4 листопада 2016 — через Atlas of Alberta Railways, University of Alberta Press.