Як продавати наркотики онлайн (швидко)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Як продавати наркотики онлайн (швидко)
How to Sell Drugs Online (Fast)
Тип Телесеріал
Телеканал(и) Netflix
Дистриб'ютор(и) Netflix
Жанр Драма
Комедія-драма
Чорний гумор
Технотрилер
Кримінал
Формат зображення 4K (16:9 UHDTV)
Формат звуку Dolby Digital
Тривалість серії 25-36 хвилин
Тривалість 30 хв.
Компанія bildundtonfabrik
Сценарист Себастьян Коллі
Стефан Титце
Маттіас Мурманн
Філіпп Кассборер
Режисер Ларс Монтаг
Арне Фельдгузен
Оператор Армін Францен
Борріс Кель
Монтаж Марк Шуберт
Райнер Нігреллі
Олексій Кутка
Крістоф Чепок
Художник Тересія Анна Фікус
Міріам Ван Дер Хем
Продюсери Стефан Титце
Філіпп Кассборер
Маттіас Мурманн
Виконавчий продюсер Філіпп Кассборер
Маттіас Мурманн
Ларс Монтаж
У головних ролях Даміан Гардунг
Максиміліан Мундт
Бьярн Медель
Анна Лена Кленке
Леоні Весселов
Роланд Рібелінг
Ульріке Фолькерц
Джонатан Фрейкс
Композитор Костянтин Гроппер
Маркус Вінтер
Країна-виробник Німеччина Німеччина
Мова оригіналу німецька
Перша поява 31 травня 2019
Перший показ 31 травня 201927 липня 2021
Кількість сезонів 3
Кількість серій 18
Посилання

«Як продавати наркотики онлайн (швидко)» (нім. How to Sell Drugs Online (Fast)) — німецький телевізійний молодіжний серіал з елементами драми та комедії. Створений Philipp Käßbohrer і Matthias Murmann. Перший сезон, який складається з шести епізодів, було випущено 31 травня 2019 року на Netflix.[1] [2] 28 липня 2020 серіал був продовжений на третій сезон. [3]

Сюжет[ред. | ред. код]

Події серіалу відбуваються в Німеччині, у вигаданому маленькому містечку Рінзельні, який знаходиться у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія. У серіалі розповідається про молодого юнака Моріца Ціммермана, який є учнем середньої школи. Він разом зі своїм ліпшим другом Ленні Сандером засновують найбільшу в Європі онлайн-магазин з продажу наркотиків, щоб повернути своє кохання Лізу Новак. Починаючи з малого бізнесу, він швидко виходить з-під контролю, і головні герої вчаться бороться з проблемами, які перед ними стали.

Серіал був придуманий завдяки справжній історієї, яка відбулася в Ляйпцигу в 2015 році. [4]

Актори та персонажі[ред. | ред. код]

Актор Персонаж Опис персонажу
Максиміліан Мундт Моріц Циммерман Шкільний ботан і генеральний директор MyDrugs. Його прагнення до влади та контролю у MyDrugs призводить до багатьох невдач та успіхів для групи. Він виступає головним оповідачем серіалу.
Анна Лена Кленке Ліза Новак Колишня дівчина Моріца. Її вживання та симпатія до екстазі є головним каталізатором у планах Моріца повернути її.
Даніло Камперідіс Ленні Сандер Найкращий друг Моріца. Вправний хакер і "задрот", згодом ставши технічним директором MyDrugs. Він прив'язаний до інвалідного візка внаслідок раку кісток.
Даміан Гардунг Даніель Ріфферт Хлопець Лізи. Хоча на початку він був суперником Моріца, пізніше він стає частиною MyDrugs як логістика.
Луна Батіст Шаллер Герді Швердфегер Одна з подруг Лізи в школі, яка сподобалася Моріцу.
Леоні Весселов Фріці Ще одна подруга Лізи
Б'ярне Медель Якоб 'Буба' Отто Наркодилер, який є головним джерелом екстазі в Рінзельні. Йому належить місцева ферма, яка є центром албанської банди.
Роланд Рібелінг Єнс Циммерман Батько Моріца та співробітник поліції Північного Рейну-Вестфалії. Він є слідчим у справах з наркотиками у Рінзельні, а пізніше - MyDrugs.
Джоліна Амелі Трінкс Марі Ціммерманн Молодша сестра Моріца. Вона володіє відносно успішним акаунтом в Instagram. Також займається верховою їздою на фермі в албанців.

Епізоди[ред. | ред. код]

СезонЕпізодиОригінальний випуск
1631 травня 2019
2621 липня 2020
3627 липня 2021

1 сезон (2019)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу
11«Сьогодні ти ботан, а завтра — бос»
«Nerd Today, Boss Tomorrow»
Ларс МонтегSebastian Colley, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze31 травня 2019
Моріц Ціммерман учень середньої школи, якого кидає його дівчина Ліза Новак. Дізнавшись, що Ліза захопилася екстазі за кордоном. Моріц звертається за допомогою до свого друга Ленні Сандлера, щоб повернути її. Моріц знаходить дилера Якоба 'Буба' Отто і купує весь запас екстазі в надії, що новому хлопцеві Лізи не буде що їй запропонувати. У боргу перед Бубою, і залишений з повним пакетом екстазі, Моріц планує продати їх через Інтернет.
22«Життя несправедливе, звикайте»
«Life’s Not Fair, Get Used to It»
Ларс МонтегSebastian Colley, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze31 травня 2019
Батьки Лізи знайшли таблетку екстазі, і Ліза зв'язується з Деном, щоб він їй допоміг. Оскільки Моріц все ще має доступ до її облікового запису на Facebook, він починає видаляти повідомлення від Дена для того, щоб створити ілюзію, що Ден ігнорує Лізу. Моріц для того, щоб продавати таблетки екстазі створює у даркнеті сторінку під назвою "MyDrugs". Дена допитують у поліції з приводу того, що він перебуває під кайфом, і його просять розкрити його дилера або він потрапить у в'язницю.
33«Поразка — це не варіант»
«Failure is Not an Option»
Ларс МонтегSebastian Colley, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze31 травня 2019
Буба вистежує Моріца і Ленні, і вимагає гроші, які Моріц заборгував. Дізнавшись про MyDrugs, Буба вимагає 10 000 євро з отриманого прибутку. Виявляється, хоча замовлення високі, відгуки про таблетки погані, і Моріц приймає допомогу від користувача під назвою «PurpleRain». Ден запитує у Лізи чому вона його ігнорує, але Ліза здивовано заперечує це. Ден знову намагається писати текстові повідомлення, але Ліза бачить, як Моріц їх видаляє. Бубу заарештовують, а тим часом Моріц і Ленні забирають перший пакет від PurpleRain.
44«Якщо реальність така, тоді я пас»
«If This is Reality, I’m Not Interested»
Арне ФельдгузенSebastian Colley, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze31 травня 2019
Дії Моріца призвели до того, що його почали зневажати у школі. Його стосунки з Ленні починають ставати більш напруженими. Батько Моріца, який працює у поліції, звертається до Моріца, щоб допомогти їм зламати ноутбук Буби. Оскільки інформація на ноутбуці Буби містить посилання на Ленні та Моріца, Моріц стирає всі дані, роблячи вигляд, що це сталось через поліцію.
55«Усе або нічого»
«Score Big or Don’t Score at All»
Арне ФельдгузенSebastian Colley, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze31 травня 2019
MyDrugs запрацюва, і Моріц з Ленні вирішують це відсвяткувати. Моріц хоче розповісти про Ленні, щоб він міг домовлятись про угоду з виробником GoodTimes у Роттердамі для того, щоб збільшити асортимент MyDrugs, але Ленні відмовляється, стверджуючи, що Моріцу байдуже на їх дружні стосунки, і його цікавить тільки бізнес. Моріц приймає запрошення на день народження однокласниці Герди, і бачить, як Ден та Ліза цілуються. Герда отримує передозування від екстазі, і Буба, якого випустили з в'язниці через брак доказів проти нього знаходить Ленні.
66«Якщо в кімнаті розумніших за тебе немає, то ти не в тій кімнаті»
«If You Are the Smartest One in the Room, You’re in the Wrong Room»
Арне ФельдгузенSebastian Colley, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze31 травня 2019
Ленні зник безвісти, а Моріц намагається з ним зв'язатися, дізнавшись про передозування Герди. Він залучає Дена допомогти знайти Ленні. Його знаходять на фермі Буби. Моріц та Ден вирішують врятувати Ленні, але їм це невдається, і всіх трьох Буба тримає як в'язнів. Коли Буба намагається вбити Ленні, то Ленні дістає пластиковий пістолет, Буба насміхається над ним, і забирає цей пістолет, думаючи, що це лише іграшка, і випадково вистрілює собі в обличчя. Ці троє вирішують відкласти відмінності, які між ними були, в сторону, і спільно працювати над MyDrugs. Ліза та Моріц миряться, і Ліза каже Дену, що їхні стосунки повинні бути на паузі.

2 сезон (2020)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу
71«Думай інакше»
«Think Different»
Міа ШпенглерSebastian Colley, Mats Frey, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze, Natalie Thomas21 липня 2020
MyDrugs стає успішним проєктом, який хлопці навіть не могли собі уявити. Але тріо незадоволене продовженням роботи вебсайту і хочуть вийти з торгівлі. Вплив Дена в групі змушує Ленні імпровізовано почати зустрічатися з Кірою, з якою він познайомився в інтернеті. Збентежений показати їй своє справжнє "Я", Ленні використовує на побаченні Дена для цього, але Кіра розуміє що тут до чого. Моріц їде до Роттердаму, щоб спробувати домовитись про угоду, і вийти з бізнесу, але боячись, що з ним щось станеться він передумав, і вирішив продовжити свій бізнес з GoodTimes. Заявивши, що тріо створить фальшивий бізнес, щоб відмивати зароблені гроші, поки вони загалом не зароблять 15 мільйонів євро.
82«Куди ти хочеш піти сьогодні?»
«Where Do You Want to Go Today?»
Міа ШпенглерSebastian Colley, Mats Frey, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze, Natalie Thomas21 липня 2020
Всі операції MyDrugs стало складніше робити через появу Лізи у житті Моріца. Моріц неохоче говорить Лізі правду після того, як її мати потрапила на реабілітацію, але Ленні розповів Кірі про MyDrugs. Ще в Роттердамі початкові ідеї Моріца не справили враження на GoodTimes. Однак Ден несподівано втручається і представляє "BonusLife", послугу вітамінних добавок для геймерів. Моріц не схвалює цієї ідеї і стурбований тим, що Ден підриває його авторитет як лідера, але зневажливо погоджується з його планом. На вечірці Моріц вирішує порвати з Лізою через те, що відбується у них з MyDrugs.
93«Натхненний реальним життям»
«Inspired by Real Life»
Міа ШпенглерSebastian Colley, Mats Frey, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze, Natalie Thomas21 липня 2020
Моріц погано сприймає розставання з Лізою, яка тим часом переїхала до Фріці. Результати шкільного тесту надихають Моріца, Дена та Ленні стати кращими у своєму бізнесі, поки Ленні не згадує, що Кіра повинна приєднатися до команди. Злякавшись того факту, що вона може розкрити їх. Моріц дізнається справжню особистість Кіри, її справжнє ім'я Мілена Бехтгольц, яка шантажує збоченців на біткойни. Моріц вистежує Кіру, яка його цілує думаючи, що за нею стежить Ленні, а не Ліза. Кіра відмовляється від стосунків з Ленні, блокуючи його на всіх платформах. Ця напруга досягає найвищої точки, коли Ленні та Ден дізнаються від Лізи новини про те, що Кіра та Моріц цілувались, також вражені, коли Ленні зізнався, що сказав Кірі про свою причетність до MyDrugs. Під час дзвінка з GoodTimes колишня банда Буби (албанці) знаходить тріо.
104«Купи це. Продай це. Люби це.»
«Buy It. Sell It. Love It.»
Арне ФельдгузенSebastian Colley, Mats Frey, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze, Natalie Thomas21 липня 2020
Напружене протистояння з матір'ю Буби, лише погіршує ситуацію для тріо, змушуючи їх продавати кокаїн та заплатити албанцям 50 000 євро як відплату за смерть Буби. Вони вирішують вивести зароблені біткойни у готівку, і створити окремий банківський рахунок, щоб передати гроші банді. Справа ускладнюється, коли у домі Моріца з'являється поліцейська собака Сузі. Сузі винюхує схованку екстазі, і руйнує її, тоді Моріц і Ленні вивозять собаку до лісу, і покидають її там. Ден, який може залишитись на повторний рік, якщо не здасть іспит з біології, тому він просить у Моріца допомоги з підготовкою. Спроба познайомитися з Деном краще руйнується, коли Йенс дізнається про наркотики. Хоча Моріцу вдається приховати свою асоціацію з MyDrugs, Йенс розповідає, що федеральна поліція починає шукати хто стоїть за MyDrugs.
115«Рухайся швидко й ламай усе»
«Move Fast and Break Things»
Арне ФельдгузенSebastian Colley, Mats Frey, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze, Natalie Thomas21 липня 2020
Ліза вражена, дізнавшись правду, яка стоїть за MyDrugs, наполягаючи на тому, що Моріц повинен робити те, що він повинен був робити спочатку, вийти з цього бізнесу. З моменту руйнування офісу репутація MyDrugs похитнулась із затримкою замовлень. Розгніваний тим, що Моріц не допоміг йому у підготовці до іспиту Ден відмовляється говорити з Моріцем. GoodTimes проводить візит до Моріца, пропонуючи йому посаду в Роттердамі ціною втрати Ленні та Дена. Передача 50 000 євро албанській банді лише закріплює їх як цінних партнерів у свідомості Моріца. Ден дізнається, що його сім'я збанкрутувала, і Ленні вдається отримати схвалення на експериментальну терапію. У напруженій дискусії щодо угоди з GoodTimes, Моріц розповідає Ленні та Дену, що їх вбивство було хитрістю для того, щоб продовжити займатись наркотиками, і що вони могли вийти з торгівлі. Пригнічений Ленні виганяє його з MyDrugs. Коли Моріц приєднується до албанців на полюванні, він випадково поранив Сузі. Повернувши її додому, він дізнається, що в офісі нічого немає, і його колишні партнери припинили спілкування з ним.
126«Не роби зла»
«Don't Be Evil»
Арне ФельдгузенSebastian Colley, Mats Frey, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze, Natalie Thomas21 липня 2020
Пропускаючи іспит, Моріц повертає контроль над MyDrugs, зламавши рахунок Ленні, і приймає угоду в Роттердамі. Тим часом у школі Лізі вдається скоїти деверсію, щоб іспит скасували, і цим даючи Моріцу можливість скласти його. Міа одна з членів GoodTimes спілкується з Моріцем і розповідає, що збирається залишити бізнес. Однак соратник GoodTimes Маартен вбиває її. Повернувшись до школи, Моріц намагається попередити, що Маартен та решта з GoodTimes вб'ють їх, якщо вони спробують зупинити торгівлю наркотиками, але Ленні та Ден не вірять йому. Маартен намагається вбити Ленні та Дена, але албанці зупиняють його, яких послав Моріц. Кірі вдається врятувати колишній бізнес під новою назвою CandyBay.

3 сезон (2021)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу
131«Один провал, маленький зрив»
«A single failure, a little slip»
Arne FeldhusenSebastian Colley, Philipp Käßbohrer, Natalie Thomas, Mats Frey27 липня 2021
Під тиском Goodtimes Моріц поспішає відновити MyDrugs під час шкільної поїздки в ліс, але помилки в коді та алергія стають йому на заваді.
142«Проступок, дрібний прорив»
«A misdemeanor, a little trip»
Arne FeldhusenMichael Schilling, Philipp Käßbohrer, Mats Frey, Natalie Thomas27 липня 2021
Ленні допомагає Моріцу із сайтом з однією умовою: вони збережуть це в таємниці. Тим часом Єнса турбує майбутнє власного сина.
153«Мене слід судити і геть заховати?»
«Does this condemn me, lock me away?»
Arne FeldhusenPeter Furrer, Philipp Käßbohrer, Stefan Titze, Natalie Thomas, Mats Frey27 липня 2021
Моріц наймає дорогого бізнес-консультанта. Кіра і Ден придумують нові способи зібрати гроші на лікування Ленні.
164«Перш ніж зайдеш, я маю дещо сказати»
«Before you turn the key, I have one more thing to say»
Arne FeldhusenMichael Schilling, Philipp Käßbohrer, Mats Frey, Natalie Thomas, Stefan Titze27 липня 2021
Хлопці вирушають у Роттердам. Марі просить Лізу доглядати за її братом. Коли Моріц переходить межі, Ден намагається все владнати.
175«Щоб загладити провину, станьмо друзями на хвилину»
«To make amends, maybe be friends»
Arne FeldhusenMats Frey, Stefan Titze, Philipp Käßbohrer, Natalie Thomas27 липня 2021
Щоб відсвяткувати закінчення вступних іспитів, учні влаштовують у школі костюмовану вечірку, яка виходить із-під контролю.
186«Усі отримують другий шанс»
«Everybody gets a second chance»
Arne FeldhusenStefan Titze, Mats Frey, Philipp Käßbohrer, Natalie Thomas27 липня 2021
Ситуація, де багато що поставлено на кін, змушує друзів задуматися над подальшими кроками.

Створення та виробництво[ред. | ред. код]

Розробка[ред. | ред. код]

25 жовтня 2018 року було оголошено, що Netflix замовив серіал у якому перший сезон складатиметься з шести серій.[5] Серіал створений Філіппом Касборером та Маттіасом Мурманом, які стануть виконавчими продюсерами.[6] 9 липня 2019 року Netflix оголосив, що серіал був поновлений на другий сезон, який вийшов 21 липня 2020 року. 28 липня 2020 року Netflix поновив серіал на третій сезон, прем'єра якого відбулася 27 липня 2021 року.[7]

Кастинг[ред. | ред. код]

Разом з оголошенням про замовлення серіалу було підтверджено, що в серіалі зіграють Максиміліан Мундт, Анна Лена Кленке, Даніло Камперидіс, Даміан Гардунг, Луна Батіст Шаллер, Леоні Весселов і Б'ярн Медель. У червні 2020 року Лена Урзендовський отримала роль Кіри у другому сезоні. 28 липня 2020 року було оголошено, що Ленгстон Уібель приєднається до акторського складу в третьому сезоні.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. "Netflix Tells us How To Sell Drugs Online (Fast) With New Teaser Trailer". New on Netflix. Процитовано 11 травня 2019.
  2. "Netflix's 'How to Sell Drugs Online (Fast)'s' Creators on the New German Original"". Variety. Процитовано 11 травня 2019.
  3. "Netflix Renews Its Most-Streamed German Original Series 'How To Sell Drugs Online (Fast)' For Third Season". Deadline. Процитовано 28 липня 2020.
  4. "Germany's Most Notorious Darknet Drug Dealer Sentenced to Only 7 Years". Vice. Процитовано 14 листопада 2020.
  5. "Netflix Boosts German Output With 5 New Series". The Hollywood Reporter. Процитовано 25 жовтня 2018.
  6. "Don't try this at home". Netflix Media Center. Процитовано 17 грудня 2018.
  7. https://twitter.com/netflixde/status/1409430498460504067. Twitter (укр.). Процитовано 9 жовтня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]