22 кулі: Безсмертний

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
22 кулі: Безсмертний
L'Immortel
Жанр трилер, детектив
Режисер Рішар Беррі
Продюсер Люк Бессон, Дідьє Хорау, П'єр-Анж Ле Погам
Сценарист Рішар Беррі
Александр де ла Паттельє
Метью Делапо
Ерік Ассоус
На основі роману Франса-Олівера Гісбера
У головних
ролях
Жан Рено
Кад Мерад
Рішар Беррі
Марина Фоїс
Жан-П'єр Дарруссен
Оператор Томас Хардмеєр
Композитор Клаус Баделт
Кінокомпанія EuropaCorp, TF1
Дистриб'ютор Fórum Hungaryd[1] і Netflix
Тривалість 117 хв.
Мова французька
Країна Франція Франція
Рік 2010
Кошторис 20 млн[2]
Касові збори 1 129 959 (переглядів у Франції)[2]
IMDb ID 1167638
limmortel-2010.com

«22 кулі: Безсмертний» (фр. L'Immortel) — французький кримінальний трилер Рішара Беррі за романом Франса-Олівера Гісбера. Фільм вийшов 24 березня 2010 року у світі, а 8 квітня 2010 — в Україні. Автор українського перекладу — Сергій SKA Ковальчук.

Опис сюжету[ред. | ред. код]

Шарлі Матеї в минулому був гангстером і жив поза законом. В останні три роки він вів спокійне мирне життя і присвячував себе своїй сім'ї — дружині і двом дітям. Але хтось вирішив помститися йому за минулі справи і кілеру доручили вбити Шарлі: одного разу ранком його залишили помирати на підземній стоянці в Марселі з двадцятьма двома кулями в тілі. Але всупереч всім очікуванням, він не помирає і захоче знайти організаторів замаху.

Він вимушений протистояти своєму колишньому другу, який за його спиною став розповсюджувати наркотики в Марселі. Але оскільки авторитет Шарлі був дуже високий, його хочуть прибрати. Для цього на місце виїжджають Тоні Заккія і шестеро його підручних, а також Мартен Бодінар (права рука Шарлі). Причому останньому Заккія не сказав, кого їдуть вбивати.

Художня цінність[ред. | ред. код]

Фільм заснований на реальних подіях. У Франції, в Марселі жив Жак Імбер (Jacques Imbert), відомий як Жакі льо Ма («Безумний») (Jacky Le Mat («le Fou»)) на прізвисько ле Мату (le Matou). 1 лютого 1977 року в нього було випущено 22 кулі, точніше, 7 куль 11.43 і 15 картечин. Але фільм не є біографічною розповіддю, оскільки всі інші події в ньому вигадані.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]