Achtung Panzer: Kharkov 1943

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Achtung Panzer: Kharkov 1943
Розробник Україна Graviteam
Видавець США Paradox Interactive
Європа Mamba Games
Росія 1C
Дистриб'ютор  Steam
Жанр(и) стратегія в реальному часі
Платформа  Microsoft Windows
Дата випуску США 25 лютого 2010
Європа 14 травня 2010
Режим гри  Однокористувацька гра
Мова англійська, російська
Українська відсутня
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція

Achtung Panzer: Kharkov 1943 (укр. Увага, танки: Харків 1943), також відома як Линия фронта: Битва за Харьков (укр. Лінія фронту: Битва за Харків) — стратегічна відеогра в реальному часі 2010 року, розроблена українською студією Graviteam і видана Paradox Interactive.

Сюжет[ред. | ред. код]

Achtung Panzer: Kharkov 1943 дає можливість взяти участь у Воронезько-Харківській операції, стратегічній наступальній операції радянських військ Воронезького фронту під час німецько-радянської війни. Її результат залежить від користувачів. Гра дає змогу взяти участь у бойових діях на боці Червоної армії або Вермахту. Представлені шість кампаній.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравцям видають піхоту (вона здатна рити окопи та ховатися в будинках) і бронетехніку. Споруджувати будівлі й штампувати бійців не можна. Контролювати війська можна двома способами — у реальному часі та через карту місцевості. Спочатку користувач переміщує підрозділи в покроковому режимі та запрошує підмогу. Коли два війська стикаються на одній клітині, то починається бій. Сама битва відбувається в реальному часі. Можна брати солдатів із резерву і наказувати їм висуватися на передову. Є можливість змінювати ракурси камери та масштабувати зображення. Локації тут досить великі.

Присутня зміна дня і ночі. Погодні умови теж змінюються. Усе це, як і ландшафт, впливає на ігровий досвід. Штучний інтелект суперника може кинути виклик. У грі є кров і балістика. Крім цього в наявності реалістична система пошкоджень військового транспорту. Знищені машини не зникають, а залишаються на полі бою. Ще тут дозволяють руйнувати споруди. Після перемоги на екрані показується детальна інформація про битву. У ній наочно демонструється, з якої зброї, яким снарядом і в яку ділянку було уражено кожну бойову одиницю.

Огляди[ред. | ред. код]

Achtung Panzer: Kharkov 1943 отримала змішані відгуки від критиків після виходу. На Metacritic гра має оцінку 70/100 на основі 6 рецензій, що означає «змішані або середні відгуки»[2]. На GameRankings гра має оцінку 80,00% на основі 5 відгуків[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Schnelle, Mick (10 травня 2010). Achtung Panzer: Kharkov 1943 im Test - Panzer-Strategie mit guter KI. GameStar (англ.). Процитовано 25 грудня 2017.
  2. Achtung Panzer: Kharkov 1943 for PC Reviews. Metacritic (англ.). Процитовано 25 грудня 2017.
  3. Achtung Panzer: Kharkov 1943 for PC. GameRankings (англ.). Процитовано 25 грудня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]