Ares Galaxy

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ares Galaxy
Тип BitTorrent-клієнтd
Версії 2.5.4 (18 січня 2020)
Платформа x86 і Windows
Операційна система Windows
Мова програмування Object Pascal
Ліцензія GNU General Public License, version 2.0 or laterd[1]
Вебсайт aresgalaxy.com

Ares Galaxy — BitTorrent-клієнт для Microsoft Windows. Також підтримує свою файлообмінну мережу, має функціональність медіаплеєра та чату з можливістю хеш-посилань. Програма написана на Delphi/Kylix і поширюється під ліцензією GNU GPL.

Програма з'явилася в середині 2002 року як клієнт для файлообмінної мережі Gnutella. Засмучений повільним темпом розробки консорціуму Gnutella, головний розробник клієнта Ares, Альберто Тревес (Alberto Treves), створив свою файлообмінну мережу. Повідомлялося, що за кілька місяців після створення мережа зросла до 600 000 користувачів за одиницю часу[уточнити]. Інтерфейс спочатку нагадував Napster. Зараз інтерфейс Ares Galaxy більше схожий на Windows Media Player. До появи BitTorrent-функціональності програма найкраще підходила переважно для звантаження невеликих файлів, наприклад музичних файлів.

Починаючи з версії 1.9.4, підтримує обмін файлами за протоколом BitTorrent, з версії 1.9.9 експериментально підтримує SHOUTcast[en].

Альтернативні клієнти[ред. | ред. код]

Оскільки автор Ares Galaxy разом із клієнтом створив окрему файлообмінну мережу, то до неї з'явилися альтернативні клієнти:

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]