Canon EOS-1Ds (серія камер)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оригінальний 1Ds.

EOS-1Ds — це серія повнокадрових цифрових дзеркальних камер вироблених Canon, вперше представлені 24 вересня 2002 року.[1] Серія була замінена на 1D X у березні 2012 року.

Оригінальний 1Ds[ред. | ред. код]

Докладніше: Canon EOS-1Ds

EOS-1Ds є автофокусною камерою та має два режими автофокусу та можливість використовувати ручний режим. Видошукач — скляна пентапризма. Також камера має дводюймовий, тонкоплівковий, кольоровий рідкокристалічний дисплей з приблизно 120000 пікселів.

Сенсор зображення камери — КМОН-мікросхема з Баєровським фільтром. Він має приблизно 11.4 мільйонів ефективних пікселів. Невід'ємний оптичний згладжуючий фільтр розташований перед сенсором.

Затвор — електронно-контрольований у фокальній площині, з мінімальною витримкою 1/8000 с. М'який спуск затвора відбувається через електромагнітний сигнал.

Mark II[ред. | ред. код]

Докладніше: Canon EOS-1Ds Mark II

Canon EOS-1Ds Mark II замінив EOS-1Ds як топову модель у лінійці Canon EOS. Він мав повнокадровий 16.7 мегапіксельний КМОН сенсор.

Розміри камери ідентичні до попередника. Вага (без батареї) — 1,215 г.

Удосконалені функції[ред. | ред. код]

Mark II має збільшену кількість режимів автофокусу та зберігає режим ручного фокусування. Видошукач — «фіксована пентапризма». Дводюймовий, TFT, кольоровий рідкокристалічний дісплей був удосконалений до приблизно 230,000 пікселей.

Сенсор камери мав більшу щільність пікселів — загалом приблизно 17.2 мільйонів (16.6 ефективних), та загалом був схожий на свого попередника.

Mark III[ред. | ред. код]

Докладніше: Canon EOS-1Ds Mark III

Випущений у грудні 2007 року, EOS-1Ds Mark III був третім і останнім представником повнокадрової лінійки Canon 1Ds. На час випуску це була камера з найбільшою роздільністю у своєму класі (35mm), з 21 мегапіксельним КМОН-сенсором. Більш нові камери від різних виробників наразі мають більшу роздільність.

У порівнянні до Mark II, Mark III мав деякі нові характеристики та можливості, такі як вбудована чистка сенсора, Live View (режим електронного видошукача) та більший 3.0" основний кольоровий дисплей.

Лінійка EOS-1Ds була перервана у середині 2012, з презентацією EOS-1D X, повнокадрової камери, що поєднувала попередню лінійку EOS-1D з високошвидкісними професійними камерами лінійки EOS-1Ds.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Canon Introduces the EOS-1Ds: A Digital SLR Camera Featuring an 11.1 Megapixel, Full-Frame CMOS Sensor [1] [Архівовано 22 жовтня 2016 у Wayback Machine.]

Див. також[ред. | ред. код]