Delta Force: Xtreme

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Delta Force: Xtreme
Розробник NovaLogic
Видавець NovaLogic, THQ Nordic
Дистриб'ютор Good Old Games[1] і Steam
Жанр(и) Тактичний шутер
Платформа Microsoft Windows
Дата випуску 16 травня 2005 року
Режим гри Сінглплеєр, Мультиплеєр, Кооператив
Локалізатор 1C, Snowball Studios
Мова англійська[2]
Технічні деталі
Рушій Модифікований Black Hawk Engine
Носій DVD
Delta Force
Попередня гра Delta Force: Black Hawk Down
Наступна гра Delta Force: Xtreme 2
Офіційний сайт

Delta Force: Xtreme — комп'ютерна гра жанру тактичний шутер від першої особи, розроблена компанією NovaLogic на власному рушії Black Hawk Engine. Рімейк оригінальної Delta Force 1998 року.

В Америці гра видавалася силами самої компанії-розробника, в Україні та СНД видавником була фірма . Після придбання прав на франшизу Delta Force шведською компанією THQ Nordic[3] — видавництвом гри займається саме вона. Сьогодні цифрову копію Delta Force: Xtreme можна купити у Steam[4] та GOG.[5]

Ігровий процес[ред. | ред. код]

У грі присутній сінглплеєр та мультиплеєр. Кампанію можна проходити як одному гравцеві, так і у кооперативі.

Так само як і в оригінальному Delta Force, перед гравцем ставляться певні тактичні завдання та надається майже повна свобода подальших дій. У Delta Force: Xtreme, як і в усіх інших частинах серії, за винятком Black Hawk Down, присутні величезні відкриті локації, у котрих гравець має повну свободу пересування. Уперше в серії з'явилися доступні для керування транспортні засоби: мотоцикли, багі та моторні човни. У мультиплеєрі також доступні гелікоптери, БТР та танки.

У цілому гра орієнтована на мультиплеєр, адже респавн після смерті присутній навіть у сінглплеєрному режимі, а це означає, що, фактично, програти неможливо.

Сюжет[ред. | ред. код]

У грі присутні три непов'язані між собою кампанії. У кампанії в Перу «Делті» потрібно знищити наркоімперію Мігеля Кораллеса, та нейтралізувати самого наркобарона, у кампанії в Чаді необхідно ліквідувати терористичну організацію «Національно-Визвольний Фронт Чаду» (англ. Chad National Liberation Front), а на Новій Землі спецпідрозділ має придушити повстання російських військових та не дати їм скористатися захопленою ядерною зброєю. Усі три кампанії сюжетно повністю повторюють аналогічні кампанії з оригінальної Delta force. Однак, у рімейк не були перенесені кампанії в Індонезії та Узбекистані.

Оцінки й відгуки[ред. | ред. код]

Гра отримала стримані відгуки як від ігрових журналістів, так і від звичайних гравців. На порталі Metacritic Delta Force: Xtreme має середній бал 65 із 100 від преси та 5.9 з 10 від звичайних геймерів.[6] Гру хвалили за веселий мультиплеєр, близькість до оригіналу та введену можливість керувати технікою, але, у той самий час, Xtreme розкритикували за моральну застарілість геймплею, посередню графіку, казуальність кампанії, наявність багів та низьку якість штучного інтелекту.

У Steam гра має 74 % схвальних рецензій, а у GOG її загальна середня оцінка становить 3.6 бали з 5.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Good Old Games — 2008.
  2. Steam — 2003.
  3. Donnelly, Joe (31 жовтня 2016). THQ Nordic buys Delta Force and the rest of NovaLogic's back catalogue. PC Gamer (амер.). Архів оригіналу за 19 липня 2018. Процитовано 8 серпня 2019.
  4. Delta Force: Black Hawk Down у Steam. store.steampowered.com (укр.). Архів оригіналу за 27 вересня 2018. Процитовано 8 серпня 2019.
  5. Delta Force Xtreme on GOG.com. www.gog.com. Архів оригіналу за 8 серпня 2019. Процитовано 8 серпня 2019.
  6. Delta Force: Xtreme. Metacritic (англ.). Архів оригіналу за 19 травня 2019. Процитовано 8 серпня 2019.