Disciple (гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Disciple
Основна інформація
Жанр Альтернативний рок, Альтернативний метал, важкий метал, хард-рок, Християнський рок
Роки 1992 — дотепер
Країна  США
Місто Ноксвілл, штат Теннессі
Лейбл Slain, INO
Склад Кевін Янг
Майка Сеннан
Ісраел Бічі
Ендрю Велч
Трент Рейфф
Колишні
учасники
Бред Ноа
Джоуі Файф
Нейтан Еман
Тім Баретт
www.disciplerocks.com

Disciple (гурт) у Вікісховищі

Disciple — це християнський метал / рок гурт з міста Ноксвілл, штат Теннессі, утворений 1992 року. На сьогодні на рахунку колективу 12 повноцінних альбомів, і гурт активно продовжує свою музичну діяльність.

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки групи. Період становлення (1992-1998)[ред. | ред. код]

Diclipse були сформовані в 1992 році друзями з старшої школи Кевіном Янгом, Бредом Ноа, Едріаном Ді-Томмасі та Тімом Барреттом. Уже в травні 1993 року група грає свій перший концерт на Topside Church of God в місті Луїсвілл. В цьому ж році група записує своє перше демо, яке складається з трьох пісень, спродюсованих Джессі Джонсом на Nightsong Studios. Згодом, за особистими обставинами з групи йде Едріан, і Кевіну вирішує сам зайняти місце бас гітариста. Також, в цьому ж році група записує свій перший альбом «Trail of Tears», який випускає тільки на кассетах. В 1994 році Disciple записують свій другий альбом «Lake On Fire», який, як і перший альбом, був записаний на Nightsong Studios спільно з продюсером Джессі Джонсом.

Пізніше в 1995, Disciple випускають свій перший CD реліз «What Was I Thinking» на інді лейблі Slain Records. Саме цей альбом стає початком спільної роботи групи з продюсером Тревісом Вариком, ще тодішнім гітаристом групи Sage. Як стверджує група, «What Was I Thinking» — перший їх справжній альбом, інші ж були лише практикою.

У 1996 колектив бере участь в шоу Battle of the Bands, в якому одним із суддів був Джефф Лізіксін з Warner Bros. Хлопцям посміхнулася удача і у них вийшло передати диск з альбомом йому в руки.

У 1997, Disciple підписують контракт з Warner Resound Records і 27 жовтня випускають на ньому свій EP «My Daddy Can Whip Your Daddy», який продюсує Джефф Лізіксін і Тревіс Варик. Група починає грати постійні концерти і вже в грудні 1997 трек "Fill My Shoes" стає синглом номер 1 в Jamsline Rock Chart.

У 1998, Disciple підписують контракт з Rugged Records, на якому в 1999 випускають свій альбом «This Might Sting a Little». Альбом номінується на дві премії GMA Dove Award, а трек "I Just Know" стає головним хітом на християнському радіо.

Прихід популярності і розквіт (2000-2013)[ред. | ред. код]

6 лютого 2001 група випускає свій третій альбом «By God». Альбом здобув премію Inspirational Life Award, дві номінації на Dove Awards, а треки "By God" і "God Of Elijah" стають справжніми християнськими рок-хітами.

25 лютого 2003 року група випускає свій альбом «Back Again» на Slain Records, треки "Back Again" та "Wait" відразу ж стають головними християнськими хітами. У жовтні до групи приєднується Джой Файв.

Disciple підписують контракт з INO Records і випускають на ньому одноімений альбом «Disciple» 7 червня 2004 року. Три треку з якого одразу ж стають християнськими хітами №1: "The Wait Is Over", "Into Black", "Rise Up". Також, альбом отримує дві номінації на Dove Awards, а наприкінці 2005 трек "The Wait Is Over" оголошують лідером замовлень на християнському радіо.

«Scars Remain» виходить 7-го листопада 2006. Трек "After The World" стає новим лідером замовлень на християнському радіо. Альбом стає головним християнським альбомом року і номінується на дві премії Dove Awards та виграє в номінації «Альбом року».

8 січня 2008 Кевін Янг оголошує, що Бред Ной і Джой Файв йдуть з групи. На зміну до колективу приєднуються Ендрю Уелч (гітара) та Ізраель Бичі (бас). З таким складом група в березні 2008, вирушає в Cross The Line Tour з групою Superchick. У квітні 2008, другим гітаристом групи стає Міка Сен. Так само, в 2008 починає роботу фан клуб групи під назвою Disciple: Alliance.

«Southern Hospitality» виходить 21 жовтня, 2008. Альбом номінується на Dove Awards в номінації «Альбом року». Трек "Romance Me" стає християнським рок-хітом, а пісня "In the Middle of It Now" стає однією з головних тем WWE.

28 квітня 2010 Disciple анонсують новий альбом «Horseshoes and Hand Grenades», вихід якого намічений на 14 вересня. Група записує сингл "Dear X" з Говардом Бенсоном, але решту альбому продюсує Роб Хоукінс. Гурт бере участь в Welcome to the Masquerade Tour спільно з Thousand Foot Krutch, а трохи пізніше в Nothing & Everything Tour з групою Red. Протягом наступних років група грає: в турі з Ivoryline, Emery, стає хедлайнером туру Born Again Experience, який проходить спільно з Kutless і Newsboys, так само, виступає в ролі хедлайнера в турі Rules of Engagement спільно з Project 86 і Write This Down. У 2011 Disciple приєднується до Skillet в їх турі Awake & Alive.

У вересні групу покидає Ендрю Уелч. «O God Save Us All» виходить 13 листопада 2012 на Fair Trade Services (один з підрозділів INO Records). Продюсує альбом Джейсон Раунч з Red. Міка Сен і Ізраель Бичі залишають групу в грудні 2012, на заміну їм приходить Джейсон Уілкес з High Flight Society, і Йосип Принс з Philmont. У 2013 до групи приєднується Ендрю Стентон з I Am Empire.

Незалежність (2014-сьогодення)[ред. | ред. код]

На початку 2014 року, Disciple запускають компанію на Kickstarter зі збору коштів на новий альбом. Проєкт збирає $ 115,852 з $ 45,000. Група повертається до продюсера Тревіса Виріка, який продюсував їх перші сім альбомів. Платівка отримує назву «Attack» і виходить 23 вересня. Це перший альбом групи записаний в новому складі, який називається Disciple 3.0. Разом з Nine Lashes і Seventh Day Slumber група вирушає в тур "City RockFest".

31 березня 2015 року, Вілкес оголошує, що покидає групу і його останній виступ у складі Disciple відбудеться 11 квітня.

21 липня 2016, Disciple анонсують вихід безкоштовного live EP, який отримує назву «Live In Denmark».

3 серпня 2016, Disciple запускають другу компанію на Kickstarter зі збору коштів на альбом «Long Live The Rebels». Компанія закінчується 12 вересня, її підтримує 2,012 осіб загальною сумою $ 127,675. Альбом виходить 14 жовтня.

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]