Esox cisalpinus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Esox cisalpinus

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Променепері (Actinopterygii)
Ряд: Щукоподібні (Esociformes)
Родина: Щукові (Esocidae)
Рід: Щука (Esox)
Вид: E. cisalpinus
Esox cisalpinus
Bianco & Delmastro, 2011
Синоніми
Esox flaviae Lucentini et al. 2011
Посилання
Вікісховище: Esox cisalpinus
Віківиди: Esox cisalpinus

Esox cisalpinus — вид прісноводних риб родини щукових (Esocidae). Описаний у 2011 році двома незалежними дослідницькими групами. До того вважався південноєвропейською популяцією щуки звичайної (Esox lucius).

Поширення[ред. | ред. код]

Вид поширений на півночі Італії, півдні Франції та Швейцарії і, можливо, на заході Балканів. E. cisalpinus також було інтродуковано в райони за межами його рідного ареалу. Історично популяції італійської щуки становили більшість екземплярів, експортованих до Іспанії, Португалії, Алжиру, Ефіопії, Мадагаскару, Марокко та Тунісу. Населяє тихі або повільні водойми з хорошою видимістю та густою водною рослинністю.

Опис[ред. | ред. код]

Esox cisalpinus характеризується забарвленням з косими поперечними смугами на боках; у молодих особин вони дуже чіткі, тоді як у дорослих вони мають тенденцію з'єднуватися, надаючи їм вермикульований або мармуровий вигляд; непарні плавці позбавлені вермікуляцій і мають рідкісні темні вічка. Вид оснащений 92-107 лусочками у бічній лінії та 8 підщелепними порами[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bianco, P. G. & Delmastro, G. B. (2011): Recenti novità tassonomiche riguardanti i pesci d'acqua dolce autoctoni in Italia e descrizione di una nuova specie di luccio. Researches on Wildlife Conservation (IGF publ.), 2 (suppl.): 1–13. PDF

Посилання[ред. | ред. код]