Gazella bilkis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Gazella bilkis
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Парнокопитні (Artiodactyla)
Родина: Бикові (Bovidae)
Підродина: Антилопові (Antilopinae)
Триба: Antilopini
Рід: Газель (Gazella)
Вид:
G. bilkis
Біноміальна назва
Gazella bilkis
Groves & Lay, 1985

Gazella bilkis — вимерлий вид газелей. Іноді її вважали підвидом аравійської газелі. G. bilkis було знайдено на горах і схилах пагорбів у Ємені, але жодного не було помічено з 1951 року, коли було зібрано п’ять екземплярів у горах поблизу Таїзу, де він, як повідомляється, був поширеним у той час[1].

Дослідження в районі їх колишнього появи не змогли знайти жодних ознак його присутності[2]. У 1985 році фотографія газелей була зроблена в приватній колекції Al Wabra Wildlife Farm в Катарі. Зоолог Колін Гроувс стверджує, що це, можливо, вижилі G. bilkis[3]. Не підтверджено, чи справді ці тварини належать до цього виду. Причина вимирання досі невідома.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б IUCN SSC Antelope Specialist Group (2016). Gazella bilkis. Процитовано 13.06.2021.
  2. Mallon, D.P. and Al-Safadi, M. 2001.Yemen. In: D.P. Mallon and S.C. Kingswood (compilers). 2001. Antelopes. Part 4: North Africa, the Middle East, and Asia. Global Survey and Regional Action Plans, pp. 63-68. IUCN, Gland.
  3. Research in Arabia, 1987 and 1992: visits to King Khalid and National Wildlife Research Centres (Saudi Arabia), Al Wabra Wildlife Farm (Qatar), Al-Areen Wildlife Park and Reserve (Bahrain) and Al Ain Zoo (United Arab Emirates). Downloaded on 29 December 2006 from Fichier HTML. Архів оригіналу за 16.10.2006. Процитовано 29 грудня 2006.