Ghidra

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ghidra — безкоштовна та open source программа для зворотної розробки розроблена у Агентстві національної безпеки. Файли були опубліковані на конференції RSA у березні 2019. Вихідний код був опублікований через 1 місяць на GitHub.[1] Програмне забезпечення написано на Java використовуючи Swing для Графічного інтерфейсу користувача. Декомпілятор написаний на C++. Плагіни разробляются на Java або на Python (Jython).

Ghidra
Тип Зворотна розробка
Розробник АНБ
Операційна система кросплатформова програма
Мова програмування Java, C++
Ліцензія Apache License 2.0 / Public domain
Репозиторій github.com/NationalSecurityAgency/ghidra
Вебсайт ghidra-sre.org

Історія[ред. | ред. код]

Існування Ghidra було спочатку розкрито через WikiLeaks у березні 2017 року, але саме програмне забезпечення залишалося недоступним до розсекречення та офіційного випуску через два роки.[2]

У червні 2019 року Coreboot почав використовувати Ghidra для своїх зусиль зворотного проектування проблем, пов’язаних із мікропрограмним забезпеченням, після випуску програмного пакету Ghidra з відкритим кодом.[3]

Підтримувані архітектури[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Newman, Lily Hay. The NSA Makes Its Powerful Cybersecurity Tool Open Source. Wired (амер.). ISSN 1059-1028. Процитовано 30 жовтня 2022.
  2. Ghidra. wikileaks.org. Процитовано 30 жовтня 2022.
  3. Coreboot Project Is Leveraging NSA Software To Help With Firmware Reverse Engineering. www.phoronix.com (англ.). Процитовано 30 жовтня 2022.