Hyundai Nexo

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Hyundai Nexo
Зображення
Попередник Hyundai ix35 FCEVd
Виробник Hyundai Motor Company
Двигун (рушій) електродвигун
Довжина або відстань 4670 мм
Ширина 1860 мм
Висота 1630 мм
Офіційний сайт
CMNS: Hyundai Nexo у Вікісховищі
Hyundai Nexo
Hyundai Nexo

Hyundai Nexo (укр. Хюндай Нексо) - передньопривідний кросовер з силовою установкою на основі водневих паливних елементів. Офіційна презентація автомобіля відбулася на Шоу споживчої електроніки (CES) в Лас-Вегасі 8 січня 2018 року, передсерійний варіант показали в серпні 2017 року в Сеулі.

Hyundai Nexo отримав більш легку конструкцію, а також, в порівнянні з попередніми моделями, більш потужний електродвигун і інше паливне обладнання. Під підлогою автомобіля розташувалися 3 балона по 52.2 л, виконані з композитних матеріалів. Вони здатні вміщати до 6.3 кг водню, яким можна заправитися за 5 хвилин. При цьому запас ходу з наповненими балонами складає майже 600 км по американському циклу EPA і трохи більше 800 км по європейському циклу NEDC.

Автомобіль приводить в рух електромотор, що видає 154 к.с. і 395 Нм крутного моменту. Загальна віддача батареї, розташованої під багажником, і генератора на паливних елементах становить 135 кВт. Результатом є розгін до 97 км/год за 9.5 с. Максимальна швидкість складає 177 км/год.

Зовні Нексо відрізняється дворівневої оптикою (проглядається схожість з моделлю Kona), суцільною лінією ходових вогнів, простягнутою від фари до фари, хвилеподібним малюнком решітки радіатора, а також висуваються з дверних панелей ручками. Характерними елементами ззаду є чорний спойлер, «знекровлені» діодні ліхтарі, що світяться червоним тільки після запуску, а також захований двірник заднього скла.

Оформлення передньої панелі електрокросовера виділяється двухспіцевие рульовим колесом, 7-дюймовим кластером замість класичної приладової панелі, 12.3-дюймовим сенсорним екраном медіа-системи та широченним (за мірками класу) центральним тунелем, на верхньому рівні якого розташувалося більшість органів управління автомобілем у вигляді розсипу кнопок. Що стосується багажника, то інженерам вдалося зробити так, щоб наявність балонів і батареї не позначилося на його обсязі, - він дорівнює 839 л. Варто зазначити, що частина панелей салону виконана з перероблених матеріалів.

З точки зору електронних систем NEXO - на вістрі сучасних технологій. Якщо адаптивним круїз-контролем, що використовують дані навігаційної системи, вже нікого не здивуєш, так само як і підрулюючою для утримання в смузі системою (працює на швидкості до 145 км/год), цікавою все ж здасться система BVM. Це монітор сліпих зон, який не просто попереджає про перешкоду при перестроюванні, але виводить на екран картинку з розташованих під дзеркалами ширококутних камер. Крім того, автомобіль вміє самостійно паркуватися, незалежно від того, чи знаходиться водій всередині кросовера (при русі заднім ходом вогні не тільки світяться білим, але ще і проектують на дорожнє покриття світловий малюнок, попереджаючи про маневр).

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]